SEGRE

INSTITUCIONS MANDAT

La nova Comissió Europea es posa a caminar

Amb un mes de retard, l’Executiu d’Ursula von der Leyen, el més paritari de la història, es posa avui al capdavant del club comunitari amb el Brexit com a repte més immediat

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Comissió Europea presidida per l’alemanya Ursula von der Leyen i integrada per 26 comissaris, un menys que l’anterior per la decisió de Londres de no designar el que li correspon davant de l’imminent Brexit, comença avui el seu mandat amb, precisament, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, com a repte més immediat. L’Executiu comunitari, el més paritari fins a la data al contenir una dotzena dones, arranca les seues funcions amb un mes de retard, després que els candidats presentats inicialment per França, Romania i Hongria no rebessin la llum verda de l’Eurocambra.

Del total de comissaris, només vuit dels integrants de la Comissió anterior, presidida per Jean Claude Juncker, repeteixen. L’elecció de Von der Leyen va generar una certa polèmica perquè el Consell Europeu es va saltar la regla no escrita de proposar com a president de la Comissió algun dels Spitzenkandidat, és a dir, un dels cap de llista que es van presentar a les eleccions europees.

El BOE publica que Robles assumeix les competències de Borrell a Exteriors fins que hi hagi nou Govern

Respecte a les carteres, el lleidatà Josep Borrell, fins divendres ministre d’Exteriors del Govern espanyol, assumeix la prefectura de la diplomàcia europea, i serà també vicepresident. Les seues funcions a Moncloa ja han estat assumides per la titular de Defensa, Margarita Robles, segons va publicar ahir el BOE. El letó Valdis Dombrovskis s’ocuparà d’Economia, la danesa Margrethe Vestager s’encarregarà de Competència i el grec Margaritis Schinas, de Migració.

tracking