SEGRE

Exteriors aconsella que els espanyols abandonin Tinduf "quan sigui possible"

Adverteix sobre "possibilitat imminent de segrestos i atemptats contra espanyols" a la regió dels campaments sahrauís

El ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell.

Exteriors aconsella que els espanyols abandonin Tinduf "quan sigui possible"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d’Afers Estrangers ha recomanat aquest dilluns que tots els viatgers espanyols que es trobin a la regió dels campaments sahrauís de Tinduf, a Algèria, "l’abandonin quan sigui possible". La pàgina de "Recomanacions de viatge" del Ministeri ha estat modificada aquest matí per alertar que la missió de Nacions Unides MINURSO adverteix sobre "possibilitat imminent de segrestos i atemptats contra espanyols" a la regió argelina.

Per això, Exteriors "recomana no viatjar a aquesta zona i que tots els viatgers espanyols la presència dels quals no sigui imprescindible l’abandonin quan sigui possible". El Ministeri ha advertit d’aquests canvis per mitjà d’un missatge al seu compte de Twitter.

La nova recomanació d’Exteriors recull la recent alerta de la missió de la MINURSO sobre el risc d’activitat terrorista a la regió de Tinduf, fronterera amb Mali, i on es troben els campaments.

Centenars d’espanyols viatgen aquests dies a la zona a visitar els nens que van acollir a les seues cases al llarg de l’estiu passat i que han fet cas omís de les advertències llançades fa uns dies per Exteriors i l’exministre Josep Borrell. Aquest advertiment d’Exteriors va ser qualificat d’"injustificat" per la República Àrab Saharaui Democràtica (RASD) –reconeguda per prop d’un centenar de països–, que la va relacionar amb la visita del ministre d’Afers Exteriors marroquí, Naser Burita, a Madrid, ocorreguda el mateix dia.

tracking