SEGRE

POLÍTICA CÀRRECS

Una jutge experta en violència masclista presidirà el Senat

El PSOE torna a proposar Batet per dirigir el Congrés

Imatge de la senadora socialista Pilar Llop.

Imatge de la senadora socialista Pilar Llop.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, proposarà la jutge madrilenya especialista en violència de gènere Pilar Llop com a nova presidenta del Senat i que Meritxell Batet continuï presidint com ara el Congrés.

Pilar Llop substituirà Manuel Cruz, que “assumirà altres importants responsabilitats”, van explicar fonts del partit socialista. Llop és actualment senadora del PSOE per designació autonòmica de l’Assemblea de Madrid. A més, va ser delegada del Govern per a la Violència de Gènere des del juliol del 2018 fins a abril del 2019.

Pedro Sánchez traslladarà aquesta proposta a l’Executiva Federal del PSOE que se celebra avui i que decidirà els noms dels candidats que proposarà per ocupar les Meses del Congrés i del Senat, i les direccions dels grups parlamentaris de les dos cambres.

El PSOE decidirà els seus candidats just un dia abans que es voti la composició de les Meses del Congrés i del Senat en la sessió constitutiva de cada Cambra amb els diputats i senadors que vas ser escollits el 10 de novembre passat.

Al Congrés, PSOE i Unides Podem volen assegurar-se la majoria en aquest òrgan, amb cinc dels nou membres. Pel que fa al Senat, fonts parlamentàries van apuntar que, en principi, als socialistes els corresponen quatre dels set llocs de la Mesa del Senat i al Partit Popular, els llocs restants.

tracking