SEGRE

PANORAMA

Els desastres expulsen vint milions de persones de casa

Cada any, segons Oxfam, que adverteix de l’alt risc per a Espanya || Greenpeace vol polítiques que posin fi a les energies fòssils

Greenpeace va canviar ahir l’eslògan “Madrid Green Capital” per “Madrid Grey Capital”.

Greenpeace va canviar ahir l’eslògan “Madrid Green Capital” per “Madrid Grey Capital”.GREENPEACE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 20 milions de persones abandonen casa seua cada any a causa de les catàstrofes naturals provocades pel clima, segons un informe publicat ahir per Oxfam amb motiu de la cimera del clima de Madrid.

El document adverteix que és “tres vegades més probable que algú es vegi forçat a deixar la llar per ciclons, inundacions o incendis forestals que per conflictes, i fins a set vegades més que per terratrèmols o erupcions volcàniques” i col·loca l’espanyol com el tercer estat de la Unió Europea amb més risc que la població es vegi forçada a traslladar-se com conseqüència de desastres generats pel clima, només darrere de Txèquia i Grècia.

WWF i El Prado retoquen quatre obres “mestres” per denunciar els efectes del canvi climàtic

Amb tot, són els ciutadans dels països pobres, que són “els qui menys han contribuït a la contaminació provocada pel diòxid de carboni, els que es troben en situació de més risc”.

D’altra banda, Greenpeace va exigir la posada en marxa de polítiques a nivell estatal, autonòmic i local per posar fi a l’ús dels combustibles fòssils. “Necessitem accions reals de la classe política”, va manifestar aquesta entitat, que ahir va modificar l’eslògan “Madrid Green Capital” que llueix a la madrilenya Puerta de Alcalá per “Madrid Grey Capital”, amb l’objectiu de denunciar que, encara que la ciutat aculli la cimera, “no és una capital verda”. Així, va denunciar que mentre l’ajuntament del popular José Luis Martínez-Almeida “presumeix de ciutat verda, tanca carrils bici i prova de revertir Madrid Central”.

En un altre ordre de coses, WWF i el Museu del Prado han unit forces amb motiu de la cimera del clima de Madrid organitzant una mostra sobre com seria el planeta si la temperatura pugés més d’1,5 ºC. Per a això, han retocat quatre obres mestres de la pintura per alertar de l’augment del nivell de mar, l’extinció de les espècies, el “drama” dels refugiats o la desaparició dels rius i cultius per la sequera extrema. “Posem l’art al servei de la societat”, va dir el director del museu, Juan Carlos del Olmo.

tracking