SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIONS

Sánchez assumeix que Esquerra pot retardar fins al gener la investidura

ERC insisteix que no té pressa i pressiona per aconseguir “un bon acord” || El líder socialista mira al PP i apel·la totes les formacions que “evitin el bloqueig”

Els candidats electes del Congrés i el Senat d’ERC passegen pels carrers de Madrid.

Els candidats electes del Congrés i el Senat d’ERC passegen pels carrers de Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va admetre ahir, després que ERC assegurés que és millor assolir un bon acord que un de ràpid, que la formació de Govern podria retardar-se fins al gener i va apel·lar totes les formacions a “ser responsables” i evitar el bloqueig polític.

En vigílies de la reunió del PSOE amb ERC i JxCat, el socialista, que no va voler aventurar-se a posar una data a la seua investidura, va assegurar que el que no pot passar és que se “celebrin unes terceres eleccions” ja que el que Espanya “necessita és tenir un govern ja”. Segons Sánchez, la seua formació està “molt a prop” d’aconseguir els 176 escons per a una investidura amb majoria absoluta i va recordar que les eleccions han resultat en un Parlament “fragmentat” en el qual hi ha “un important nombre de partits polítics” amb pocs escons que ja “han dit que no bloquejaran”.

Els equips negociadors de PSOE i ERC es reuniran avui per segona vegada per tractar la investidura

Aquest missatge va arribar hores després que ERC frenés les presses del PSOE per formar executiu abans de Nadal, assegurant que la seua intenció és arribar a “un bon acord que a un acord ràpid”. El coordinador nacional dels republicans, Pere Aragonès, i el portaveu del partit al Congrés, Gabriel Rufián, van assenyalar que la seua formació espera a veure si “en les properes setmanes” els socialistes es mostres disposats a obrir-se a “una negociació sincera” que permeti “construir una solució al conflicte” entre Catalunya i Espanya. “No ens importa el temps, el que ens preocupa són els continguts i per això negociarem perquè es puguin plantejar propostes”, va dir Aragonès. En la mateixa línia es va pronunciar Rufián, que va afegir que “en un partit no es pot tancar un pacte” satisfactori per a tothom.

Al contrari del que van dir els republicans i els seus socis per formar govern, el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, es va mostrar confiat que les negociacions entre ERC i els socialistes van per “bon camí” i va afirmar que és possible tenir Govern “per Nadal”.

Per la seua part, els comuns van demanar als republicans que decideixin d’una vegada si volen actuar “a favor del desbloqueig i la solució” o si continuaran “bloquejant” i van demanar que pensin en els interessos dels catalans per sobre dels “partidistes”.

tracking