SEGRE

EUA-UE RELACIONS INTERNACIONALS

EUA replica a França per la seua 'taxa Google' amb forts aranzels

Imposarà gravàmens per valor de 2.400 milions i de fins al cent per cent a productes com el xampany || La UE respondrà “unida” a l’amenaça de Washington

Macron i Trump van mantenir ahir una tensa reunió.

Macron i Trump van mantenir ahir una tensa reunió.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Administració del president nord-americà, Donald Trump, va anunciar ahir que imposarà aranzels del cent per cent sobre productes francesos com el xampany i el formatge, entre d’altres, en resposta a la taxa GAFA, la taxa Google francesa amb què el país exigirà A les companyies tecnològiques nord-americanes que paguin un impost pels ingressos percebuts a canvi dels seus serveis digitals i amb la qual el Govern francès esperava recaptar uns 565 milions de dòlars anuals.

El representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, va indicar que, després de realitzar una investigació, va concloure que aquest impost és “incompatible amb els principis vigents de la política fiscal internacional i és inusualment onerós per a les empreses nord-americanes afectades”, entre les quals Alphabet Inc, Facebook, Apple i Amazon.

Així doncs, Lighthizer va assegurar que el Govern nord-americà també està analitzant obrir investigacions similars sobre els impostos que aplica Àustria, Itàlia i Turquia sobre els serveis digitals deixats per aquestes empreses. Segons informacions de la cadena de televisió local France 24, els nous aranzels recauran sobre seixanta-tres productes francesos de diferents categories, entre els quals s’inclouen el xampany, les bosses i el formatge amb un valor comercial aproximat de 2.400 milions de dòlars. La Comissió Europea va assegurar que la Unió Europea respondrà “unida” si els Estats Units compleixen l’amenaça d’imposar aranzels del 100% a una sèrie de productes francesos.

La comissió, formada al seu torn per les comissions de Supervisió, Reforma i Afers Exteriors, ha publicat aquest dimarts l’informe de la investigació que va començar el mes de setembre passat per determinar si hi ha fonament per celebrar un judici polític contra Trump.

Aquest informe servirà de base perquè la Comissió Judicial de la Cambra de Representants redacti, en el seu cas, l’acusació formal contra Donald Trump perquè comenci l’impeachment en sentit estricte.

tracking