SEGRE

TEMPORAL CATALUNYA

Carrers tallats i estacions inundades per la pluja i el vent a Barcelona

Tres persones van morir en aquest accident a Castelló.

Tres persones van morir en aquest accident a Castelló.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona va patir ahir les conseqüències del temporal que fueteja des de dimarts diverses zones del litoral i Mallorca. L’acumulació d’aigua i el tap de les clavegueres provocat pels fulles arrossegades per les fortes ràfegues de vent van generar acumulacions d’aigua que van obligar a tallar diversos carrers, com la ronda de Dalt. L’aigua també va inundar diverses estacions de metro, que es van veure obligades a tancar els accessos. Protecció Civil va alertar de la pujada del riu Tordera a l’altura de Sant Celoni i a Igualada i l’Hospitalet més de 6.000 persones es van quedar sense subministrament elèctric.

La Generalitat ja havia activat els protocols d’Inuncat i Ventcat i es va recomanar tancar parcs i restringir l’accés marítims com ports o espigons, ja que es van arribar a registrar onades de fins a 6 metres d’altura.

Les fort precipitacions també van afectar altres zones al llarg del Mediterrani. Al País Valencià, es van registrar ahir a la matinada fins a 390 litres d’aigua acumulada per metre quadrat i ratxes de vent de més de 60 quilòmetres hora que van obligar a tancar els ports de València i Sagunt. A Castelló, tres persones van morir i dos més van resultar ferides en una col·lisió entre dos vehicles a la CV-13 a l’altura de Vilanova d’Alcolea.

tracking