SEGRE

ATAC MADRID

Llancen una granada en un centre de menors tutelats

A Madrid i els Tedax fan detonar l’artefacte sense causar ferits || Va patir un intent d’assalt per part de trenta joves a l’octubre

La porta del centre tutelat on es va produir l’atac.

La porta del centre tutelat on es va produir l’atac.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va desallotjar ahir dimecres un centre de menors migrants situat al barri madrileny d’Hortaleza al trobar un artefacte explosiu que van fer detonar de manera controlada els Tedax i sense causar danys personals ni materials.

Els agents van anar a primera hora del matí al centre després de rebre l’avís de la direcció alertant que el guàrdia de seguretat de les instal·lacions havia trobat a prop de la tanca del centre un paquet sospitós, que pel que sembla va ser llançat des de l’exterior de l’immoble.

Marlaska apunta als polítics que utilitzen l’odi en els seus discurs com a culpables de l’atac

Fonts de la investigació van explicar que l’objecte era una granada de mà d’entrenament de l’Exèrcit espanyol que havien llançat a l’interior. Aquests artefactes, segons van indicar, són compostos de plàstic i conté “poca càrrega explosiva”.

Aquesta no és la primera vegada que el centre de menors pateix un atac, ja que l’últim va tenir lloc el passat 30 d’octubre quan un grup d’uns trenta joves van intentar assaltar-lo. La principal hipòtesi assenyala a una revenja després que un dels menors tutelats atraqués un dels assaltants.

Aquest nou atac contra el centre d’acollida de menors immigrants posa el focus en discursos d’odi que s’exerceixen contra aquest col·lectiu. El ministre d’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, i representants d’altres formacions com Més País, Esquerra Unida o Podem van atribuir aquest tipus d’incidències als discursos “d’odi i d’intolerància”. Marlaska va assenyalar directament la portaveu de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, que va visitar la zona durant la passada precampanya electoral per denunciar inseguretat per aquest tipus de centres.

A més a més, va advertir aquells “que llancen manifestacions verbals creient que són estèrils” que les seues paraules són crides “a la xenofòbia i a la discriminació”.

Per la seua banda, els de la formació de Santiago Abascal a Madrid van lamentar els fets i van criticar que utilitzessin “uns fets tan greus per atacar” a la formació.

tracking