SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Un home assassina la seua parella i un altre esquartera una jove

El detingut pel crim a Madrid està implicat en tràfic de drogues || El colombià sospitós de la desaparició de Marta Calvo a València s’entrega

Efectius de l’UME participen en la recerca de la jove, que s’estén per diversos municipis.

Efectius de l’UME participen en la recerca de la jove, que s’estén per diversos municipis.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir va ser una jornada negra en casos de crims masclistes al donar-se a conèixer dos nous casos de dones assassinades, una en mans de la seua parella a Madrid i una altra per part d’un home amb el qual havia quedat a través d’internet a València.

El principal sospitós de la desaparició d’una jove de 25 anys, Marta Calvo, a la Muela (València) va confessar ahir que la va esquarterar i va tirar les seues restes en diversos contenidors, encara que nega que la matés. L’home, de 38 anys i nacionalitat colombiana, va ser detingut ahir a la matinada a l’entregar-se a les dependències de la Guàrdia Civil de Carcaixent, una localitat propera a on se li va perdre la pista a Marta fa un mes. L’arrestat va assegurar a la primera declaració que la noia va morir després de tenir relacions sexuals i que per por del que pogués passar-li pels seus antecedents penals (va ser condemnat el 2008 a Itàlia per tràfic de cocaïna) va decidir desfer-se del cos.

Investiguen per què l’hospital de Bellvitge no va informar el jutjat que la dona va patir violència

La noia havia quedat amb el presumpte assassí el passat 7 de novembre després de conèixer-se a través d’un portal de cites a internet i va enviar la ubicació de la trobada a la seua mare. Després de dos dies sense tenir notícies de la filla, la dona es va desplaçar fins al domicili de l’ara arrestat i aquest li va assegurar que no coneixia cap Marta. Després de la trobada, la mare va interposar la denúncia per desaparició. Des d’aquell moment els agents van iniciar la recerca de la jove i del sospitós, que es trobava en parador desconegut fins ahir. A Carcaixent també s’investiga la desaparició d’una altra jove, encara que es descarta que tingui relació amb el cas.

D’altra banda, un home va ingressar ahir en presó provisional com el presumpte autor de la mort de la seua parella, una dona de 38 anys que va ser trobada morta al seu domicili de Madrid el 30 de novembre. L’home va ser arrestat aquell mateix dia per tràfic de drogues, ja que van trobar al domicili glans d’haixix, i per indicis d’homicidis. Finalment, l’autòpsia realitzada a la víctima va revelar que no era excloent que la mort podria haver-se produït de forma violenta i la jutge va ordenar ingressar-lo a la presó. La delegació del Govern va confirmar el cas com a violència de gènere, a l’espera que se li realitzi una examen de toxicologia per determinar les causes exactes de la mort.

En un altre ordre de coses, la Generalitat ha obert una investigació per determinar si es va produir una possible negligència per part de l’hospital Bellvitge de Barcelona en el cas de la dona de 36 anys que va ser assassinada presumptament per la seua parella al Prat de Llobregat. La víctima, el cos de la qual va ser trobat sense vida al domicili familiar dilluns passat, havia anat el mes de juny passat a l’hospital després que el seu marit l’agredís, una cosa que constava a l’informe de lesions. Tanmateix, l’advocada de la difunta, Marisa Fernández, denuncia que des de l’hospital no van informar els jutjats de la situació que patia, una cosa que també va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Segons el protocol de violència masclista a Catalunya, els metges han d’informar l’autoritat judicial si tenen “constància de violència”.

tracking