SEGRE

EUA POLÍTICA

Els demòcrates donen llum verda al judici polític contra Donald Trump

Ell replica que el volen processar “per res”

La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi.

La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi.EFE/SHAWN THEW

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, va anunciar ahir que la cambra baixa activarà el procés de destitució parlamentària (impeachment) contra el president del país, Donald Trump, per les pressions a Ucraïna per investigar el fill de l’exvicepresident nord-americà Joe Biden.

“Tristament, però amb confiança i humilitat i ple amor pels EUA, avui li demano al president [de la Comissió Judicial] que procedeixi amb els articles de l’impeachment”, va dir Pelosi en una breu compareixença davant els mitjans de comunicació.

Els investigadors veuen provat que Trump va pressionar Ucraïna per investigar el fill de Biden

La dirigent demòcrata va considerar que “els fets són incontestables”. “El president va abusar del seu poder per al seu propi benefici personal a compte de la nostra seguretat nacional”, va afirmar.

Pelosi ha pres aquesta decisió partint de l’informe de la comissió que investiga l’impeachment, publicat dimarts, que destapa “un prolongat esforç de mesos per part del president Trump per utilitzar els poders de la seua oficina per sol·licitar la ingerència estrangera en el seu nom a les eleccions del 2020”. Segons els investigadors, Trump pretenia que les autoritats ucraïneses investiguessin el precandidat demòcrata Joe Biden i el seu fill Hunter Biden per suposades corrupteles en els negocis a Ucraïna i una altra sobre “la desacreditada teoria que va ser Ucraïna, no Rússia, la que va interferir en les eleccions presidencials del 2016”.

Més tard, el mateix Donald Trump va arremetre contra els demòcrates per voler sotmetre’l a un judici polític “per res” i es va mostrar segur de la seua victòria a l’impeachment ja que, segons ell, els “republicans estan més units que mai”, va assegurar.

tracking