SEGRE

PARTITS

Iglesias, sobre la investidura: "Si té que ser al gener, que sigui al gener"

Recorda que "la Constitució no prohibeix no estar d’acord amb ella"

Iglesias, sobre la investidura:

Iglesias, sobre la investidura: "Si té que ser al gener, que sigui al gener"EFE/Emilio Naranjo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’Unidas Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat que li agradaria que hi hagués investidura "abans de Nadal o de final d’any" perquè, ha dit, la gent vol tenir un govern aviat, encara que ha afegit que l’important és que hi hagi un Executiu: "Si ha de ser al gener, que sigui al gener."

Pablo Iglesias s’ha pronunciat d’aquesta manera al Congrés dels Diputats, abans d’assistir als actes commemoratius del dia de la Constitució, on ha defensat que vol que el pròxim Govern blindi els seus articles socials, "el millor antídot contra l’extrema dreta".

El secretari general de Podemos, que aspira a ser vicepresident d’un Executiu de coalició amb el PSOE, ha refusat comentar "les reunions de treball" que manté amb el president en funcions, Pedro Sánchez, en ser preguntat sobre si es va veure ahir amb ell.

"Les reunions amb Pedro Sánchez són freqüents però aquelles que no es convoquen mai són objecte de comentari per la meua part", ha indicat sobre això Pablo Iglesias.

Sobre l’abstenció d’ERC, necessària perquè prosperi la investidura del socialista Pedro Sánchez, Iglesias ha demanat de ser "responsables" i "apostar pel diàleg" a Catalunya.

"La Constitució no prohibeix no estar d’acord amb ella", ha postil·lat Iglesias, que ha indicat que li agradaria que hi hagués una sessió d’investidura a mediats o finals de desembre.

El líder d’Unidas Podemos ha considerat que 41 anys després de la seua aprovació, és el moment de reivindicar els seus articles socials, com el 31, que defensa un sistema fiscal progressiu; el 35 que defensa que el treball és un dret; el 47, que reconeix el dret a l’habitatge o el 50, que diu que les pensions s’han d’actualitzar periòdicament.

I en aquest sentit ha exposat la seua intenció de regular el mercat del lloguer des del Govern per evitar els preus abusius.

Per la seua part, el diputat d’En Comú Podem Gerardo Pisarello ha defensat els aspectes "més socials" i "garantistes" davant l’"involucionisme que planteja l’extrema dreta" i les posicions de qui "s’autodenominen constitucionalistes, però que en moltes ocasions el que fan és defensar posicions preconstitucionals".

Ha incidit que la Constitució necessita "canvis profunds", però ha recalcat que mentre això sigui possible cal fer una "lectura oberta" que permeti resoldre els "grans problemes de país" que hi ha sobre la taula.

Iglesias, sobre la investidura:

Iglesias, sobre la investidura: "Si té que ser al gener, que sigui al gener"EFE/Ballesteros

tracking