SEGRE

PRÒXIM ORIENT TENSIÓ

L'onada de protestes a Bagdad registra vint-i-tres morts més

Imatge de les protestes als carrers de Bagdad.

Imatge de les protestes als carrers de Bagdad.EFE/EPA/AHMED JALIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un atac armat contra manifestants pacífics a la capital iraquiana, que va deixar divendres almenys 23 morts segons l’últim recompte de víctimes, no va impedir que tornessin ahir als carrers per continuar exigint millors condicions de vida i la reforma d’un sistema polític ineficient i corrupte.

Una font del ministeri d’Interior iraquià va dir que el nombre de morts ha augmentat a 23 en les passades hores i els ferits han arribat als 135, després que divendres a la nit homes armats obrissin foc contra els manifestants a la plaça Al-Khalani, al centre de Bagdad i pròxima a l’epicentre de les protestes, la plaça Tahrir.

Els homes armats viatjaven en vehicles totterreny i van disparar contra els manifestants, però encara es desconeix la seua afiliació, malgrat que activistes van assenyalar a les xarxes socials que podrien pertànyer a grups o milícies xiïtes.

D’altra banda, un coet llançat des d’un dron va impactar ahir a la residència del líder xiïta iraquià Muqtada al-Sadr, segons van informar diputats del seu partit, Saeroon, encara que va causar tan sols danys materials a l’habitatge. Al-Sadr dóna suport a les protestes socials que han sacsejat el país durant aquestes últimes setmanes.

tracking