SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

El Regne Unit decideix avui a les urnes el poder de Boris Johnson

Johnson va posar ahir com un cambrer en aquest bar.

Johnson va posar ahir com un cambrer en aquest bar.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Boris Johnson té avui una cita amb el destí en la seua estrena en uns comicis generals, els més importants afrontats pel Regne Unit en temps de pau i amb el Brexit a l’horitzó.

Johnson i alguns altres líders polítics com el laborista, Jeremy Corbyn, van apel·lar ahir als indecisos davant d’uns comicis generals que definiran la pròxima dècada, després que un nou sondeig plantegi un hipotètic escenari sense una majoria absoluta.

Uns 46 milions de ciutadans estan cridats a votar a les eleccions generals avançades al Regne Unit –ja que les pròximes estaven programades per al 2022–, que se celebren al mes de desembre per primera vegada des de l’any 1923. L’última enquesta d’opinió, divulgada la vigília electoral, planteja diversos dubtes sobre la majoria parlamentària que necessita

per poder ultimar els seus plans per consumar el Brexit, o la marxa del país de la Unió Europea (UE), segons el calendari fixat del dia 31 de gener. Com a nota curiosa, s’apunta que podria no guanyar al municipi on està censat.

tracking