SEGRE

SUCCESSOS INDÚSTRIA

Un incendi obliga a desallotjar 250 empleats en un polígon de Montornès

Els veïns de quatre municipis propers van quedar confinats tot el matí

La columna de fum que va generar l’incendi, derivat de la combustió de químics, va poder veure’s a un radi de 12 quilòmetres.

La columna de fum que va generar l’incendi, derivat de la combustió de químics, va poder veure’s a un radi de 12 quilòmetres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi declarat ahir en una empresa dedicada al reciclatge de dissolvent i residus industrials ubicada al polígon industrial Can Buscarons de Montornès del Vallès (Barcelona) va obligar ahir a desallotjar 250 treballadors del polígon i qualsevol persona que es trobés a menys de 500 metres de la fàbrica. Encara que cap persona no va resultar ferida en l’incendi, Protecció Civil va demanar als veïns de quatre municipis propers al polígon Montornès, Vilanova del Vallès, Montmeló i Martorelles que es confinessin a les seues cases, perquè el fum, derivat de la combustió de químics, “és tòxic” en concentracions elevades. A Montmeló els trens de Rodalies no feien la parada habitual.

El foc, que es va originar a primera hora del matí per causes que s’investiguen, va provocar una gran columna de fum que es va fer visible fins a 12 km de distància i va obligar les autoritats a activar el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat).

L’incendi, en el qual van treballar 31 dotacions de bombers, es va donar per estabilitzat a primera hora de la tarda després d’aconseguir apagar els dos dipòsits de dissolvent que cremaven i segellar-ne un altre que presentava una fuga. Amb el foc sota control es va desactivar el Plaseqcat i es va aixecar el confinament de les poblacions properes.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va demanar no agafar aigua directament del riu Besòs, ja que la qualitat de l’aigua es va veure afectada per l’incendi, sense que repercutís en l’aigua de l’aixeta.

tracking