SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIÓ

Torra veu insuficient que Sánchez li truqui en una ronda amb tots els líders autonòmics

“No soluciona res”, avisa, i reivindica una relació bilateral || ERC assegura que va animar el PSOE a contactar amb el president però Calvo ho nega, mentre JxCat lamenta que la trucada sigui “ordinària”

Clara Ponsatí, consellera d’Ensenyament durant el Govern de Carles Puigdemont, ahir, a l’arribar a un tribunal escocès.

Clara Ponsatí, consellera d’Ensenyament durant el Govern de Carles Puigdemont, ahir, a l’arribar a un tribunal escocès.ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, considera que Pedro Sánchez no solucionarà “res” amb una trucada en el marc d’una ronda de contactes amb tots els líders autonòmics perquè “el problema no és la trucada, sinó el respecte institucional”. Així ho van manifestar ahir fonts de la presidència, que també van insistir en la reivindicació d’una relació bilateral entre el Govern i l’Estat espanyol. En aquest sentit, van exigir que el ja candidat a la investidura “estigui a l’altura del moment”, posi sobre la taula una “proposta democràtica” per solucionar el conflicte català i reconegui Catalunya com a subjecte polític. Amb tot, la secretària general adjunta d’ERC, la lleidatana Marta Vilalta, va assegurar que van ser ells els qui, en les negociacions per a la investidura, van instar el PSOE a parlar amb Torra com a “gest”. Tanmateix, això va ser desmentit per la vicepresidenta del Gabinet socialista en funcions, Carmen Calvo, que va afirmar que Pedro Sánchez no trucarà a Torra a petició dels republicans, sinó en el marc d’una ronda de contactes que donarà un “afegit de qualitat” a les negociacions de cara a la investidura. “Provem d’involucrar tots els actors en la governabilitat”, va afegir Rafael Simancas, diputat del PSOE. Per la seua part, la parlamentària de JxCat Laura Borràs va lamentar que la trucada de Sánchez a Torra sigui “ordinària”. “No ha de ser motiu de satisfacció”, va sentenciar. D’altra banda, la portaveu del Govern central, Meritxell Budó, va dir que, “com a gest”, Torra hauria de ser el primer amb el qual parlés Sánchez. No obstant, el PSOE va deixar clar que seguirà l’ordre d’antiguitat dels Estatuts d’Autonomia, per la qual cosa primer trucaran al lehendakari, Íñigo Urkullu, i després a Torra. Per un altre cosat, el líder del PP, Pablo Casado, va acusar Sánchez d’utilitzar els presidents autonòmics de “comparsa” per amagar la “bilateralitat” amb Torra. Arran d’això, Casado i Inés Arrimadas, cara visible de Cs, es reuniran dilluns, però per separat, amb el líder socialista per parlar de la investidura.

tracking