SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Iceta demana respectar l'autogovern

El líder del PSC afirma que no es necessiten “més competències” sinó que es compleixin les actuals || Arranca el conclave socialista que el reelegirà en el càrrec

Pla general de l’executiva del PSC durant el 14è congrés del partit amb Miquel Iceta al capdavant.

Pla general de l’executiva del PSC durant el 14è congrés del partit amb Miquel Iceta al capdavant.GERARD ARTIGAS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, va reivindicar ahir el reconeixement de Catalunya com a “nació”, com un “subjecte polític no independent” que se li ha de respectar l’autogovern “sense interferències indegudes de l’Estat” i que necessita un millor finançament per accedir a més recursos. “Què volem? Un autogovern més sòlid, un millor finançament, un millor reconeixement”, va resumir durant l’exposició del seu informe de gestió, en el marc del catorzè congrés del PSC que va engegar ahir a Barcelona.

El primer secretari dels socialistes catalans, que avui revalidarà el seu lideratge, va defensar que Catalunya no necessita més competències, sinó que es “respectin” les actuals i que s’articulin mecanismes perquè la comunitat pugui ser partícip de decisions d’àmbit estatal, “si pot ser ser a través d’un Senat federal”.

“No volem trencar amb la resta d’Espanya, no volem dividir més la societat catalana, no volem retrocedir i tampoc no ens volem quedar on som. Volem un ampli acord polític en el qual Catalunya sigui reconeguda com a comunitat nacional, com a nació, com un subjecte polític no independent però sí amb voluntat d’exercir el seu autogovern”, va subratllar.

En l’apartat dels recursos, va exposar que “cal arreglar els problemes pendents de finançament”, amb mesures com un “consorci tributari” entre les agències tributàries catalana i espanyola.

Els socialistes catalans van donar ahir el tret de sortida al seu catorzè congrés, que ratificarà el lideratge d’Iceta i es preveu que transcorri en un ambient plàcid. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, presideix aquest congrés i a la mesa l’acompanyen els portaveus als ajuntaments de Lleida i Girona, Fèlix Larrosa i Sílvia Paneque.

El secretari d’organització, Salvador Illa, va destacar que el partit “arriba bé” al conclave –lluny queda la divisió interna que hi havia l’any 2016– i va pronosticar que “sortirà encara millor”, més cohesionat i amb una estratègia de futur, que els torni a la “centralitat” i els porti a ser decisius en la governabilitat catalana dels propers anys.

tracking