SEGRE

PARTITS POLÍTICA

El PDeCAT avala “transitar” cap a JxCat amb Puigdemont com a líder

Bonvehí assegura que el Partit Demòcrata ha “d’aspirar a ser una peça clau”

Imatge del consell nacional del PDeCAT celebrat ahir a Barcelona.

Imatge del consell nacional del PDeCAT celebrat ahir a Barcelona.BERNAT VILARÓ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell nacional del PDeCAT va avalar ahir amb el 85,85 per cent la proposta de la direcció de “transitar” cap a JxCat sota una sola estructura, la qual cosa no implicaria forçosament la dissolució de la formació, sota el lideratge de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. “JxCat és un projecte que va més enllà del PDeCAT, però no es pot entendre JxCat sense el PDeCAT. Amb aquesta premissa de suma, a partir de demà comencem aquest treball”, va recalcar el president del PDeCAT, David Bonvehí, en la seua intervenció final al consell nacional que el partit va celebrar a Barcelona. Segons Bonvehí, hi ha diferents fórmules per transitar cap a JxCat, que no va concretar, i va assegurar que afronten aquest repte amb els altres actors de l’espai polític –JxCat i la Crida Nacional per la República.

Per al president de la formació, aquesta votació evidencia que el PDeCAT ha de ser una “peça clau” en el projecte de JxCat i per a això considera que cal tenir un partit fort per afrontar el futur i va afegir que abordaran aquesta qüestió tan aviat com sigui possible.

Algunes veus es van queixar del procés intern dut a terme per la direcció del partit i per la conclusió de “transitar” cap a JxCat.

“Catalunya ha de preparar-se per a la via unilateral” La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va aprofitar la seua estada a Edimburg per assenyalar que “Catalunya ha de preparar-se per a la via unilateral cap a la independència”. En una entrevista que va concedir al diari escocès The National, l’únic obertament favorable a la independència escocesa, Paluzie va assegurar que l’ANC rebutja un possible acord d’investidura de Pedro Sánchez si no s’accepta l’autodeterminació. Per la seua part, l’exconseller de Salut Toni Comín va mostrar els seus recels a permetre la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, si no mostra passos “clars, evidents i indiscutibles” cap a “l’amnistia dels presos, el final de la repressió i l’autodeterminació”.

tracking