SEGRE

El Govern apujarà l'IRPF a rendes de més de 90.000 euros i l'abaixarà a menors de 12.450 euros

L’acord amb En Comú Podem també inclou una modificació de l’impost de successions i patrimoni, d’habitatges buits i beguts ensucrats envasats

La reunió del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la portaveu, Meritxell Budó, i representants de CatECP, al departament d'Economia aquest dilluns.

El Govern apujarà l'IRPF a rendes de més de 90.000 euros i l'abaixarà a menors de 12.450ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat ha acordat amb Catalunya En Comú Podem, en el marc de les negociacions per als Pressupostos del 2020, apujar l’IRPF a les rendes superiors a 90.000 euros i rebaixar la càrrega fiscal als qui guanyin menys de 12.450 euros.

En una roda de premsa, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha presentat el pacte a la carpeta d’ingressos que ha assolit amb els comuns, que ha qualificat com "un gran acord" que abraça la "pluralitat ideològica" del Parlament i que suposa "un primer pas" per aconseguir els pressupostos de l’any vinent

L’acord entre el Govern i el grup parlamentari de CatECP inclou una modificació de l’IRPF, de l’impost de successions i patrimoni, d’habitatges buits i beguts ensucrats envasats. A més, passa per crear un nou impost a les empreses energètiques.

Aragonès confia en un acord sobre despeses amb els comuns. De fet, preveu que el Parlament aprovi els pressupostos durant el primer trimestre de 2020. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, també ha comparegut després de la reunió entre l’executiu i CatECP, per agrair l’acord amb els comuns i l’esforç dels equips negociadors.

tracking