SEGRE

METEOROLOGIA EMERGÈNCIES

Evacuen a Saragossa un centenar de persones per la crescuda de l'Ebre

Entre els desallotjats, 85 usuaris d’una residència d’ancians || Fins a trenta províncies, entre les quals la de Lleida, en avís per pluges i fort vent

El Govern d’Aragó va activar el nivell 1 d’emergència del Pla Especial de Protecció Civil.

El Govern d’Aragó va activar el nivell 1 d’emergència del Pla Especial de Protecció Civil.EFE/ABEL ALONSO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Saragossa va desallotjar ahir més d’un centenar de persones, unes trenta dels seus habitatges ubicats en tres urbanitzacions de la ciutat, com a mesura de precaució davant de la previsible arribada de la punta de la crescuda de l’Ebre durant aquesta matinada. Així mateix, 85 persones van ser evacuades de la residència d’ancians de Monzalbarba, activant el nivell 1 d’emergència de Protecció Civil. El consistori també va evacuar una residència de la tercera edat i un viver de gossos denominat Centro Canino Aragonés.

En el cas de les urbanitzacions, la majoria dels habitatges són segones residències. En una d’aquestes, a la d’El Casetón, una persona es va negar a deixar la vivenda, per la qual cosa efectius dels Bombers van fixar un punt de localització per si li passés res i calgués anar a buscar-lo.

L’avinguda del riu s’esperava que arribés a la capital aragonesa cap a les 4.00 hores d’avui dilluns amb un cabal d’uns 1.800 metres cúbics per segon.

Si fos així, es tractaria d’una avinguda ordinària, encara que amb cabals que se situen en un límit extraordinari, segons van explicar els experts.

La Policia Local controlarà l’accés a diferents senders que discorren per les proximitats de l’Ebre.

Com a norma general, va recomanar a tots els ciutadans evitar atansar-se a les riberes dels rius, així com estacionar vehicles a les proximitats o en zones que siguin susceptibles d’inundació per la crescuda.

La Direcció General de Carreteres va tallar dos vies, una a Gallur i una altra a Boquiñeni. En concret, es tracta de l’A-127 (antic accés a Gallur) i la CP-3 en el punt quilomètric 7 que uneix la localitat de Boquiñeni i Pradilla.

D’altra banda, l’avinguda del riu Ebre es preveu que arribi a Catalunya en els propers dies.

Fins a 37 províncies estaran aquest dilluns 16 de desembre en avís per risc de pluges, nevades, vent i onatge, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) donada a conèixer ahir. En el cas del vent, aquest afectarà gran part de l’Estat, on hi ha decretats avisos per alerta groga en 30 províncies, entre les quals la de Lleida.

tracking