SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

Johnson vol prohibir tant sí com no una nova pròrroga del Brexit

Insta a “resistir” a les crides per “trencar” el Regne Unit || La Unió Europea veu amb preocupació el termini “rígid” i “molt limitat” per negociar el divorci

Johnson es va reunir ahir per primera vegada amb el seu gabinet després de les eleccions.

Johnson es va reunir ahir per primera vegada amb el seu gabinet després de les eleccions.MATT DUNHAM/PA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, inclourà una clàusula a la llei sobre la sortida de la Unió Europea (UE), que es presentarà divendres al Parlament, dirigida a impedir que la transició del Brexit s’allargui més enllà del desembre del 2020.

La mesura agregarà pressió sobre Brussel·les perquè la futura relació comercial entre els dos costats del canal de la Mànega es negociï a contrarellotge, en tot just onze mesos a partir de la sortida oficial del Regne Unit del bloc, prevista per al dia 31 de gener. La tramitació de la legislació sobre el Brexit serà la primera oportunitat en la qual Johnson donarà visibilitat a la seua nova majoria absoluta a la Cambra dels Comuns, que aquest dimarts va reprendre l’activitat després de les eleccions.

Els 365 diputats tories van prendre possessió de l’escó en una sessió inaugural en la qual la cambra va confirmar el fins ara laborista Lindsay Hoyle com a president.

Després de diversos anys durant els quals l’aritmètica parlamentària ha complicat l’aprovació de normes sobre el Brexit, el primer ministre confia a tramitar ara sense dificultats el text que servirà per materialitzar la sortida de la Unió Europea (UE).

Paral·lelament, Johnson va esgrimir davant de la Cambra dels Comuns que la majoria dels legisladors són partidaris de “resistir” davant dels que advoquen per “trencar” el país, després que el Govern escocès de Nicola Sturgeon hagi intensificat les seues peticions per a un nou referèndum independentista.

Per la seua part, la UE veu amb preocupació el poc temps que quedarà després del Brexit per negociar el nou marc de relacions amb el Regne Unit abans que expiri el període de transició el desembre de l’any que ve, un termini que considera “molt limitat” i “rígid”.

“Serà problemàtic portar a terme unes negociacions i tancar un acord ampli. Haurem de veure què es pot aconseguir exactament en aquell període de temps”, segons va avisar el vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis.

tracking