SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump serà el tercer president a enfrontar-se a un judici polític a EUA

El Congrés, amb majoria demòcrata, decideix l’‘impeachment’ || El president nord-americà equipara el procés en contra seu als judicis de Salem

Milers de novaiorquesos van sortir al carrer dimarts per demanar que tiri endavant el judici polític contra Donald Trump.

Milers de novaiorquesos van sortir al carrer dimarts per demanar que tiri endavant el judici polític contra Donald Trump.EFE/JUSTIN LANE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Representants dels EUA va començar ahir la històrica sessió que havia de donar pas a la votació dels càrrecs d’abús de poder i obstrucció al Congrés per a un judici polític contra el president nord-americà, Donald Trump. La majoria demòcrata feia preveure que la matinada passada tiressin endavant, amb la qual cosa es convertiria en el tercer cap d’Estat a ser sotmès a un judici polític al país. No obstant, la sessió va començar amb la discussió per establir les regles de la votació i el debat previ, entre greus acusacions entre els grans partits.

Els republicans van presentar, a través del líder de la minoria conservadora, Kevin McCarthy, i poc després de l’inici de la sessió, una moció per ajornar el vot sota l’acusació d’“abús de poder”, una cosa que els demòcrates van rebutjar ràpidament. Per la seua banda, el president del Comitè de Regles de la Cambra, el demòcrata Jim McGovern, va qualificar la votació com “un moment que definirà la democràcia”.

Previsiblement la Cambra de Representants tirarà endavant l’‘impeachment’, que serà portat al Senat

La jornada es preveia llarga, ja que es va anunciar que el debat previ a la votació es prolongaria durant sis hores: amb tres hores per als legisladors de cada partit.

Com a conseqüència, el vot definitiu tindria lloc al final de la tarda hora de l’est dels Estats Units, la matinada a Catalunya. Després de la presumible aprovació, atesa la sòlida majoria demòcrata, el procés passarà al Senat, on s’espera que sigui jutjat el mandatari a partir del gener, encara que allà els republicans mantenen el control per un lleuger marge.

Dimarts, Trump es va declarar víctima d’un procés més injust que el dels judicis de Salem per bruixeria, en una carta que va enviar a la titular de la Cambra de Representants, la líder demòcrata Nancy Pelosi.

tracking