SEGRE

POLíTICA

Celaá insta a limitar l’àmbit judicial la sentència sobre Oriol Junqueras

Celaá insta a limitar l'àmbit judicial la sentència sobre Oriol Junqueras

Celaá insta a limitar l'àmbit judicial la sentència sobre Oriol JunquerasEFE/J.J

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ha subratllat aquest divendres que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que avala la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha de ser analitzada exclusivament en l’àmbit de la justícia.

Celaá ha qüestionat en la roda de premsa posterior a la reunió dels divendres del Consell de Ministres als qui pretenen "canalitzar els problemes polítics a través de la justícia o al revés", el que ha admès constitueix un obstacle per desbloquejar el país i investir Pedro Sánchez.

Ha insistit que el fallo del tribunal europeu pertany a l’àmbit de la conversa entre tribunals i ha recalcat que l’Estat de dret se sustenta sobre la separació de poders, que "és clau per mantenir l’edifici de la convivència".

"La justícia i la política han d’anar per camins separats i han de substanciar els seus problemes per fórmules diferents", ha afirmat la portaveu del Govern, per a qui la situació política actual obeeix precisament a "un tractament inadequat dels problemes polítics a través dels àmbits judicials".

Celaá ha insistit a més a responsabilitzar el PP i Cs del bloqueig, ja que n’hi hauria prou que ambdós partits s’abstinguessin en la investidura de Sánchez i seguissin l’"exemple" del que va fer el PSOE amb el PP el 2016.

No obstant això, ha subratllat que Sánchez manté el seu objectiu de tenir un govern com més aviat millor i que el PSOE segueix amb les converses amb la resta de forces polítiques.

"En les converses polítiques és on s’ha de canalitzar la política", ha insistit la portaveu, que ha afegit que és la política la que ha de trobar "aquests espais per poder continuar construint un futur que ens permeti sortir d’aquest bloqueig".

tracking