SEGRE

EUA POLÍTICA

Els demòcrates retarden la tramesa de l''impeachment' al Senat

Després de la llum verda del Congrés al judici polític

Donald Trump.

Donald Trump.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Representants dels Estats Units va donar dijous a la nit llum verda a l’impeachment o judici polític al president del país, Donald Trump, al Senat, a l’aprovar els càrrecs d’abús de poder i d’obstrucció al Congrés per l’escàndol de pressions a Ucraïna. Un total de 230 legisladors van donar suport a imputar políticament Trump per abús de poder, amb 197 vots en contra i una abstenció, mentre que per a l’aprovació del càrrec d’obstrucció al Congrés van votar 229 sís, 198 nos i una abstenció. La cap de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, es va mostrar reticent a formalitzar la tramesa al Senat dels articles de l’impeachment a l’entendre que “per ara” no hi ha garanties que hi hagi un judici just. “Per ara no hem vist res que ens sembli just”, va afirmar. Encara que la Cambra Baixa ha adoptat els dos articles, ha d’aprovar una segona resolució en la qual designarà els legisladors responsables de presentar el cas davant del Senat, l’òrgan en què tindrà lloc el judici. Aquesta segona votació és la que implica que la pilota passi definitivament a la teulada de la Cambra Alta.

Trump, per la seua banda, va afirmar que els càrrecs aprovats en contra seu per la Cambra de Representants per posar en marxa un judici polític suposen un “suïcidi” polític i una “eterna marca de vergonya” per als demòcrates.

Fins ara només s’han activat dos processos de destitució: a Andrew Johnson (1868) i a Bill Clinton (1998), tots dos del Partit Demòcrata. No va prosperar cap dels dos. Per la seua banda, l’expresident republicà Richard Nixon va dimitir el 1974 quan els legisladors estaven en els preparatius del judici polític.

Amb Donald Trump, seria el quart president que es veu immers en un judici polític.

tracking