SEGRE

PARTITS

Junqueras afirma que la independència i un nou referèndum són inevitables

El president d’ERC ha subratllat que "la independència ja no és avui la causa d’uns quants"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, afirma en un missatge gravat des de la presó i difós en el Congrés d’aquest partit que la independència de Catalunya i un nou referèndum "són inevitables", però ha demanat de sumar més suports perquè "la victòria no és una opció" sinó "una obligació".

En el missatge de Junqueras que ha estat escoltat pels militants assistents al 28 Congrés d’ERC -un àudio acompanyat d’un vídeo amb imatges retrospectives del 'procés’- el president d’aquest partit ha subratllat que "la independència ja no és avui la causa d’uns quants".

ERC i els altres partits independentistes, ha precisat, "l’han situat en el centre de la política catalana, desplaçant al vell autonomisme a una pàgina superada de la història".

Segons Junqueras, que continuarà presidint ERC encara que compleix una condemna de 13 anys de presó, "la independència no és una quimera, no és només un projecte possible, avui ja sabem del cert, que és inevitable".

El motiu, ha argumentat el líder republicà, "és perquè la república catalana és el millor instrument per fer de Catalunya un país més just i més pròsper, és l’únic projecte capaç de millorar la vida de tots els catalans, sense excepcions, sense importar d’on venim ni el què pensem".

"Diverses generacions han resistit per donar-nos l’oportunitat de guanyar", recalca Junqueras, que afirma estar "profundament orgullós de ser a la presó per haver posat les urnes, per haver posat el futur del nostre país en mans de cadascun dels seus ciutadans", i afegeix que se sent tan orgullós d’això, que està convençut que "ho tornaria a fer, sé que ho tornarem a fer, de fet".

Junqueras afirma que la independència i un nou referèndum són inevitables

Junqueras afirma que la independència i un nou referèndum són inevitablesACN

tracking