SEGRE

METEOROLOGIA BALANÇ

La tempesta Elsa ja ha deixat quatre morts i una dona ferida crítica

A més de talls de trens i carreteres inundades en plena operació sortida de Nadal || Avui entra un altre temporal a la Península que durarà fins demà

Curiosos observen el mur que va causar la mort d’un home a Santiago a l’esfondrar-se.

Curiosos observen el mur que va causar la mort d’un home a Santiago a l’esfondrar-se.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal Elsa ja ha causat quatre víctimes mortals a Espanya. A l’home que va morir a la localitat asturiana de Puenxo al quedar sepultat per una allau de roques en una pista forestal i un altre al caure-li a sobre un mur a Santiago de Compostel·la dijous, ahir s’hi van sumar dos víctimes mortals més a Lleó i Huelva. A Vegas del Condado, la víctima va ser un home de 51 anys que va caure amb el tractor per un desnivell per un corriment de terres a causa de les fortes precipitacions. A la platja de Punta Umbría va morir un holandès de 68 anys que practicava windsurf malgrat les males condicions meteorològiques. A més, a Madrid, una dona es trobava al tancament d’aquesta edició en estat crític. De nacionalitat coreana i 32 anys, va patir al cap l’impacte de runa despresa de l’edifici en el qual se situa la seu de la conselleria de Cultura. La borrasca Elsa s’acomiadava ahir a més amb una dotzena de comunitats autònomes en alerta i innombrables destrosses materials, però deixa pas a un nou temporal, Fabien, que amenaça de quedar-se fins demà diumenge.

En el trànsit per carretera i ferroviari, Elsa estava complicant ahir l’operació sortida, ja que va generar nombrosos incidents.

El problema més greu era el que afectava la línia Santander-Madrid, on el desbordament del riu Híjar entre les localitats càntabres de Reinosa i Lantueno va provocar inundacions que comportaran uns efectes que es faran notar en els “llargs” treballs que caldrà portar a terme durant “diversos dies” per recuperar la infraestructura, segons Renfe.

En la mateixa Reinosa, uns dos-cents veïns ja s’havien atansat al migdia fins a dependències municipals per tal de sol·licitar ajuda per buidar aigua d’habitatges i garatges o cursar els tràmits per reclamar pels danys causats.

També hi havia problemes en altres punts com la via entre Jaén i Villa del Río (Còrdova) o el servei Talgo entre Sevilla i Barcelona. La bona notícia era el restabliment a primera hora d’ahir a la tarda del trànsit ferroviari entre Astúries i Lleó, paralitzat durant set hores pel despreniment d’una roca de gran mida sobre la via.

tracking