SEGRE

PANORAMA

Calvo diu que el Tribunal Suprem ha d’acatar la sentència europea sobre Oriol Junqueras

La vicepresidenta del Govern central afirma que el Tribunal de Luxemburg no és “aliè a la sobirania espanyola” || Demana a ERC una investidura “abans d’acabar l’any” per afrontar el conflicte català

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, conversa amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas.

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, conversa amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, va assegurar ahir des de Còrdova que el Tribunal Suprem ha d’acatar i complir la sentència dictada dijous passat pel tribunal de Justícia de la Unió Europea que admet que Oriol Junqueras tenia immunitat des del moment en què va ser escollit com a europarlamentari. “Les sentències s’acaten i es compleixen, no hem canviat de posició. Sigui quina sigui la resolució, també aquesta, obliga el nostre Tribunal Suprem”, va asseverar. Calvo també va aprofitar la intervenció per recordar a “la ultradreta” que “el Tribunal de Luxemburg és també un tribunal per als espanyols” i va argumentar que “no és aliè a la nostra sobirania jurisdiccional”, encara que hi hagi els que van “dient que això és un atac a la sobirania espanyola”. Per la seua part, l’eurodiputat del Partit Popular González Pons va exigir a Pedro Sánchez que suspengués l’aplicació del tractat de Schengen, que estableix la lliure circulació a la UE, i apostar per posar fronteres a Europa. Les declaracions de Calvo, que van arribar mentre els membres d’ERC celebraven el 28è congrés, van ser interpretades com un gest inicial dels de Pedro Sánchez cap als independentistes, després que aquests paralitzessin les negociacions dijous passat i reclamessin als socialistes que definissin quina seria la seua posició respecte a la sentència i que “moguessin fitxa” per poder tornar al diàleg.

En aquest sentit, la vicepresidenta també va assenyalar, en al·lusió a les negociacions del seu partit amb els republicans, que el PSOE coneix “perfectament quins són els postulats de l’independentisme i ells coneixen els del socialisme” i, encara que va reconèixer que són “al contrari”, va assegurar que “entre diferents hem de trobar una sortida per a Catalunya”. A més, va considerar que el Govern en funcions està “administrant i suportant una herència del PP” que “durant molts anys va abandonar literalment les vies de la política perquè Catalunya agafés la deriva que finament va agafar”.

En un altre ordre de coses, centenars de persones es van mobilitzar ahir pels carrers de Barcelona amb motiu d’una marxa de torxes convocada en solidaritat amb els polítics independentistes que es troben presos o a l’estranger sota el lema “Per Nadal us volem a casa!”.

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, conversa amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas.

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, conversa amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas.EFE

tracking