SEGRE

POLÍTICA ESTATS UNITS

Trump anuncia la creació de la Força Espacial nord-americana

Tindrà un pressupost de 40 milions de dòlars i 200 empleats

Donald Trump.

Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar divendres la creació de la Força Espacial dins de les Forces Armades del país, que s’afegeix a l’Exèrcit de Terra, a la Marina, a la Força Aèria, als Marines i a la Guàrdia Nacional. “Avui marquem una fita històrica a l’inaugurar oficialment una nova branca de les nostres Forces Armades. És un moment molt gran i important. Es diu Força Espacial”, va dir Trump durant la cerimònia de la firma del pressupost de Defensa. Així mateix, va anunciar que aquesta serà liderada pel general de la Força Aèria John Raymond i que, el 2020, comptarà amb un pressupost de quaranta milions de dòlars i una plantilla de dos-centes persones.

Trump va ordenar la creació de la Força Espacial el setembre del 2018. “Per defensar els Estats Units no n’hi ha prou amb tenir presència a l’espai, hem de tenir el domini de l’espai”, va argumentar.

Per la seua banda, Trump va firmar projectes pressupostaris per valor d’1,4 bilions de dòlars aquest divendres a la nit, tan sols noranta minuts abans que expiressin els fons disponibles i iniciés un nou tancament administratiu.

Demòcrates i republicans van pactar els pressupostos al Congrés, les dos cambres del qual van aprovar a contrarellotge els projectes enmig dels debats per l’impeachment i per l’acord de lliure comerç T-MEC. Els comptes inclouen 1.375 milions de dòlars per a la construcció del mur amb Mèxic, la mateixa xifra que va aprovar el Congrés l’any passat desafiant Trump, que va forçar el tancament administratiu més llarg de la història.

tracking