SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIONS

ERC espera que l'Advocacia de l'Estat demani la llibertat de Junqueras per seguir dialogant

Aragonès diu que és “evident” que s’ha de fer un altre referèndum sobre la independència || Asens adverteix Esquerra i Junts que l’alternativa és un govern de PSOE i UP o l’“abisme de Vox”

La manifestació de Tàrrega va culminar amb cantada de nadales a càrrec de la Coral Ramon Carnicer.

La manifestació de Tàrrega va culminar amb cantada de nadales a càrrec de la Coral Ramon Carnicer.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que si la proposta de l’Advocacia de l’Estat sobre la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, coincideix amb la seua postura serà “molt positiu”, en el marc de les negociacions per a la investidura de l’ara president en funcions, Pedro Sánchez (PSOE). “Ajudarà a veure que hi ha una voluntat d’obrir camí cap a una resolució política i no penal del conflicte a Catalunya”, va destacar el també coordinador nacional d’ERC en una entrevista al programa Faqs de TV3. També va assenyalar que “no és viable un mecanisme de diàleg si es manté una dinàmica repressiva” i va reiterar que es mantindran a l’espera del que digui l’Advocacia de l’Estat. Aragonès va reclamar que “els que diuen tantes vegades que s’han de complir les sentències que les compleixin, començant pel Tribunal Suprem”, i va afirmar que defensaran la nul·litat de la sentència de l’1-O. “Que alliberin Oriol Junqueras, que pugui anar a recollir l’acta d’eurodiputat perquè gaudeix d’immunitat. Així ho ha deixat ben clar la sentència”, va insistir.

Aragonès va dir que volen un acord útil i que no tenen pressa per aconseguir-lo, i va defensar que la proposta ha d’incloure “una taula de negociació entre Catalunya i Espanya amb garanties”, així com una reversió de les retallades. “Evidentment que s’ha de fer un altre referèndum. Necessitem un instrument reconegut a nivell internacional”, va indicar. En aquest sentit, va proposar tres vies: un referèndum acordat amb l’Estat, que “és molt difícil però no es pot abandonar”; una segona via que implicaria forçar l’Estat a fer un referèndum, i una tercera que seria organitzar-ne un a Catalunya, però amb més força organitzativa que l’1-O, va concretar.

El PP demana al PSOE que trenqui negociacions amb ERC i que respecti la independència judicial

Per la seua banda, el portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, va dir a ERC i JxCat que “no hi ha alternativa” millor a facilitar la investidura de Pedro Sánchez perquè formi coalició amb Unides Podem: “És o govern de coalició o l’abisme de Vox.” Asens va advertir ERC i JxCat que “l’únic Govern que pot fer possible el diàleg” sobre Catalunya és el que poden formar en coalició el PSOE i Unides Podem. “És l’oportunitat, per primera vegada des de la recuperació de la democràcia, de tenir un govern de coalició. El contrari és el precipici, és Vox, és donar el poder a la dreta i, en aquest context d’ascens de l’extrema dreta, és una irresponsabilitat”, va assegurar.

Des del PSOE, el president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, va afirmar que preferia un pacte amb el PP abans que una nova repetició d’eleccions. Així mateix, el president del PP català, Alejandro Fernández, va demanar a Sánchez, que “trenqui” les negociacions amb ERC per propiciar la seua investidura” i que respecti “la independència judicial”. El vicesecretari de Política Territorial del PP, Antonio González Terol, va assenyalar que “està clar que el millor amic de Pedro Sánchez és un condemnat per sedició i malversació que dorm a Lledoners”.

La manifestació de Tàrrega va culminar amb cantada de nadales a càrrec de la Coral Ramon Carnicer.

La manifestació de Tàrrega va culminar amb cantada de nadales a càrrec de la Coral Ramon Carnicer.SEGRE TÀRREGA

tracking