SEGRE

SENTENCIA TRIBUNALS

Presó permanent per assassinar la filla a Bilbao

La mare va asfixiar la nena de 9 anys després de subministrar-li una gran dosi de medicaments || La primera sentència a Biscaia

Una càmera grava l’edifici on va succeir l’assassinat.

Una càmera grava l’edifici on va succeir l’assassinat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Biscaia ha condemnat a presó permanent revisable la dona que el mes de gener passat va assassinar la seua filla de nou anys d’edat, anomenada Kiara, al barri bilbaí d’Atxuri asfixiant-la després de subministrar-li un “còctel letal” de diversos medicaments.

La condemnada va ser declarada la setmana passada per un jurat popular culpable d’un delicte d’assassinat amb traïdoria contra una menor, una víctima especialment vulnerable. A més, va considerar que la processada havia incorregut en la circumstància d’agreujant de parentiu.

És la segona dona castigada amb aquesta pena a Espanya, després d’Ana Julia Quezada

La sentència recull que els fet es van produir la nit del 16 de gener d’aquest any quan la germana de la víctima va trobar al domicili familiar la seua mare i la petita al llit inconscients. Després d’alertar emergències mèdiques, la mare va ser traslladada a l’hospital, on la van reanimar, però la nena va morir. L’autòpsia va revelar que la petita va morir de manera provocada per “la ingesta massiva” de diversos medicaments que li va subministrar la seua mare. A més, l’encausada va oprimir la cara de la nena amb un coixí per assegurar-se que havia mort. Després de despertar a l’hospital, la mare va reconèixer l’autoria de l’assassinat però va assegurar que ho havia fet obligada per un home encaputxat, però durant la investigació no es van trobar indicis que en el moment del crim hi hagués a l’habitatge una tercera persona.

A més de la condemna, la dona haurà de pagar a la filla gran una indemnització de 20.000 euros pels danys morals causats.

Aquesta és la primera condemnada de presó permanent revisable que s’imposa a Biscaia i la segona a Euskadi. El primer condemnat a aquesta pena va ser un professor de música natural de Sevilla, per l’assassinat d’una nadó de 17 mesos a Vitòria, el qual va llançar per una finestra la matinada del 25 de gener del 2016. A més, la mare de Kiara és la segona dona a Espanya a rebre aquest tipus de càstig, després d’Ana Julia Quezada, que va matar el nen Gabriel el febrer del 2018.

tracking