SEGRE

El PSOE i el PNB acorden impulsar les "modificacions legals necessàries" per trobar una solució per a Catalunya

Les formacions pacten fer possible el nou estatut basc atenent als "sentiments nacionals"

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president del PNB, Andoni Ortuzar, després d'arribar a un acord per a la investidura.

El PSOE i el PNB acorden impulsar les "modificacions legals necessàries" per trobar una solució per a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acord signat entre el PSOE i el PNB per la investidura del líder socialista Pedro Sánchez aposta per impulsar, a través del diàleg entre partits i institucions, les reformes necessàries per adequar l'estructura de l'Estat al reconeixement de les identitats territorials i acordant les "modificacions legals necessàries per trobar una solució al contenciós a Catalunya". El pacte entre les dues formacions també emmarca les "modificacions legals" per fer possible el nou estatut basc "atenent els sentiments nacionals". A més a més, la formació basca ha acordat amb el PSOE modificar el decret de seguretat digital que el govern espanyol va aprovar que permetia tancar pàgines webs.

DOCUMENT. Acord entre PSOE i PNB per a la investidura

L'acord contempla el traspàs de les competències estatutàries pendents, així com el traspàs de les competències en trànsit a la Comunitat Foral de Navarra. Apostar de manera "urgent" per les infraestructures corresponents de l'Estat, complir els acords subscrits amb el govern espanyol liderat pel PP i impulsar la presència de les institucions basques a la UE.

Després d'haver signat l'acord, els diputats del PNB s'han compromès a votar favorablement a la investidura de Pedro Sánchez.

tracking