SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Cau un 50 per cent l'arribada de migrants en pasteres al llarg del 2019

Immigrants rescatats d’una pastera dissabte a Motril.

Immigrants rescatats d’una pastera dissabte a Motril.EFE/MIGUEL PAQUET/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 24.796 migrants han arribat en pastera a costes espanyoles durant l’any 2019, la qual cosa representa una reducció de les arribades irregulars per la via marítima de més del 50 per cent respecte a l’any passat. Malgrat aquesta caiguda generalitzada, la via per mar cap a les illes Canàries ha experimentat un repunt de més del 70 per cent durant aquest any.

Així ho reflecteixen les dades del ministeri de l’Interior, a data 15 de desembre del 2019, a falta de sumar-hi les persones que ho han aconseguit durant l’última quinzena de l’any que ha estat bastant activa a causa del bon temps i estat de la mar.

Al reduir-se l’arribada de pasteres a Espanya, s’han produït menys morts i desaparicions de migrants al mar intentant assolir les costes espanyoles: el 2019 s’han comptabilitzat 602 morts, davant dels 854 registrats en tot el 2018, segons dades de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Malgrat aquesta disminució, si es mesura en proporció amb les arribades, la taxa de mortalitat ha augmentat.

L’any passat 2018 es va batre el rècord d’arribades en pastera a Espanya: van ser unes 57.500 persones i es van superar les 39.180 persones registrades durant la crisi dels cayucos de l’any 2006.

tracking