SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Nou ferits en una explosió durant la Festa del Pi de Centelles

La deflagració al campanar de la pólvora d’un trabucaire, possible causa de l’accident || Tres dels afectats estan hospitalitzats molt greus amb cremades

Els serveis mèdics atenen un dels ferits en l’explosió del campanar de Centelles.

Els serveis mèdics atenen un dels ferits en l’explosió del campanar de Centelles.JORDI BORRÀS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys nou persones van resultar ahir ferides, tres d’elles de gravetat, durant una explosió al campanar de Centelles que va tenir lloc en plena celebració de la Festa del Pi, que se celebra cada any en aquesta localitat de la comarca d’Osona. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va activar un total de deu ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats per atendre les víctimes, que presentaven ferides de diversa consideració.

La deflagració fortuïta de la pólvora en un dels sarrons dels trabucaires que participaven en la celebració, que es va propagar i va afectar altres sacs amb pólvora, és la principal hipòtesi de la causa de l’accident. Així ho van explicar fonts policials, que van precisar que han obert una investigació sobre les causes i que aquesta és la principal sospita.

L’alcalde de Centelles va assegurar que la Festa del Pi compleix totes les mesures de seguretat

La Festa del Pi de Centelles, declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya, consisteix a talar un pi i oferir-lo engalanat a la patrona del poble, santa Coloma, i la celebració s’acompanya de trets d’escopetes i de trabucs per part dels galejadors.

Aquests galejadors es trobaven al campanar de l’església quan va haver-hi l’explosió, que va deixar un balanç de nou ferits amb cremades, tres de greus, que van ser evacuats a la Unitat de Cremats de l’hospital Vall d’Hebron. Cinc més estan en estat greu, i un últim està en situació menys greu, segons fonts hospitalàries.

A les 17 hores d’ahir es va convocar una concentració a la plaça Major de Centelles per mostrar suport a tots els ferits i familiars, i portar el pi en silenci per penjar-lo a l’església, segons va informar el consistori.

Després d’aquest accident, l’alcalde Centelles, Jordi Parés, va subratllar que la Festa del Pi de Centelles està sotmesa a unes importants “mesures de seguretat” i que les compleix.

Els serveis mèdics atenen un dels ferits en l’explosió del campanar de Centelles.

Els serveis mèdics atenen un dels ferits en l’explosió del campanar de Centelles.JORDI BORRÀS/ACN

tracking