SEGRE

SUCCESSOS PARRICIDI

Una dona ofega a Girona la filla de deu anys a la banyera després de separar-se del marit

Va trucar al 112 per informar del que havia fet i va ser detinguda pels Mossos || La dona, de 49 anys, havia protagonitzat incidents amb els veïns que van portar a la intervenció policial

Una agent dels Mossos s’endú emmanillada la dona que va ofegar la seua filla de 10 anys.

Una agent dels Mossos s’endú emmanillada la dona que va ofegar la seua filla de 10 anys.MARINA LÓPEZ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una mare de 49 anys va ser detinguda ahir pels Mossos d’Esquadra per haver assassinat presumptament la seua filla de 10 anys a Girona. La mateixa dona va confessar, moments abans de la seua detenció, que acabava d’ofegar-la a la banyera trucant al telèfon d’emergències del 112.

L’avís telefònic es va produir a les 15.05 hores. Al traslladar-se al lloc, els Mossos i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van trobar la menor inconscient, per la qual cosa li van practicar exercicis de reanimació cardiopulmonar, mentre que la mare va ser detinguda pels Mossos per un presumpte intent d’homicidi.

Els testimonis que van veure sortir la dona arrestada del pis en van destacar la fredor del rostre

Els equips mèdics van aconseguir traslladar la nena amb pols fins a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va acabar morint poc després d’haver estat ingressada.

Per la seua part, la Divisió d’Investigació Criminal es farà càrrec d’un cas que ja instrueix el jutjat número 1 de Girona.

Fonts coneixedores del cas van indicar que la mare i la filla convivien a l’habitatge i que la dona feia pocs mesos que s’havia separat del seu marit, a banda que no constaven denúncies prèvies per incidents en la família.

Tanmateix, els veïns van assenyalar que la dona havia protagonitzat a l’escala algun incident que havia obligat a trucar als Mossos d’Esquadra.

Cap a les 18 hores, la detinguda va tornar al domicili, ubicat a la ronda Ferran Puig, a prop de la Devesa de Girona, acompanyada dels agents i la comitiva judicial per dur a terme la reconstrucció dels fets. Molts dels testimonis que van veure la dona sortir de l’immoble van destacar la fredor del rostre de la mare.

Aquest domicili està situat a uns 200 metres del lloc en el qual el 9 de desembre del 2015 una mare va saltar al buit des d’un bloc d’habitatges després de llançar a terra, des d’una altura de més de 10 pisos, dos de les seues filles, d’11 anys i de menys d’1 any.

A més, aquest cas va tenir lloc, precisament, dos setmanes després que dos nenes de 5 i 6 anys d’edat apareguessin mortes en una casa de Salitja, un nucli de Vilobí d’Onyar (Selva). La seua mare es va llançar davant d’un camió a l’autopista AP-7 a Salt.

Els Mossos d’Esquadra van localitzar una aixada ensangonada a la casa –tot apunta que era l’arma del crim– i investiguen si la dona va matar les seues filles. Aquest cas segueix sota secret de sumari.

tracking