SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

La dona que va matar la filla a Girona va confessar el crim a un periodista

A través d’una aplicació de xat de Facebook

Minut de silenci en record de la nena assassinada per la seua mare a Girona.

Minut de silenci en record de la nena assassinada per la seua mare a Girona.XAVIER PI/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El periodista del Diari de Girona Albert Soler va publicar dimarts una informació en què explica que la dona que va confessar haver ofegat dilluns la seua filla a la banyera el va avisar primer amb un missatge en un xat de Facebook a les 14.18: “Hola, Albert. He matat la meua filla.”

Soler explica que sempre es preguntarà per què l’hi va dir a ell, ja que només són coneguts, i afegeix que ell li va preguntar al Messenger: “Amb quin mètode?”, després que ella li expliqués l’ofegament. “No és broma. Primer pastilles per dormir i després ofegada a la banyera. D’aquí a una estona aviso el veí, que és policia”, va dir la dona.

Desenes de persones van guardar un minut de silenci en record de la nena assassinada

Després ell li va preguntar per què ho havia fet, i ella va respondre: “No podia jo sola, sense el seu pare” (fonts coneixedores del cas van dir dilluns que mare i filla convivien a l’habitatge i que la dona s’havia separat del seu marit feia pocs mesos). Soler relata que no podia trucar a la policia perquè no sabia el cognom de la dona –anomenada Maria Àngels– ni la seua adreça, de forma que va intentar que ella li digués on vivia, sense aconseguir-ho.

Poc després de les 15.00 ella li va demanar el número dels Mossos per inculpar-se i a més li va acabar donant l’adreça, moment en què el periodista va trucar a Emergències i es va dirigir cap al pis, explica.

Desenes de persones van guardar dimarts un minut de silenci a la plaça del Vi de Girona en record de la nena assassinada i en suport de la família i amistats. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va dir que “no hi ha paraules” per expressar el condol davant d’un succés tan impressionant, que ha deixat la ciutadania “consternada”, i va demanar que es guardi “el màxim respecte” envers els familiars de la menor.

tracking