SEGRE

PRÒXIM ORIENT VIOLÈNCIA

Manifestants irrompen a l’ambaixada d’EUA a Bagdad

En protesta pels recents atacs

Imatge dels encontorns de l’ambaixada nord-americana atacada.

Imatge dels encontorns de l’ambaixada nord-americana atacada.AMEER AL MOHMMEDAW/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de manifestants simpatitzants de les milícies progovernamentals Multitud Popular, integrades principalment per xiïtes,

van irrompre aquest dimarts a l’ambaixada dels EUA a Bagdad per protestar contra els atacs aeris perpetrats contra objectius de Kataib Hezbollah, un milícia afí a l’Iran, en els últims dies.

La concentració va tenir lloc després dels funerals fets a Bagdad d’alguns dels morts en els bombardejos de diumenge, tal com va recollir la cadena de televisió Al-Sumaria.

Alguns dels assistents a la concentració van llançar pedres contra el complex diplomàtic, mentre que d’altres corejaven consignes contra els EUA i el seu president, Donald Trump.

Els manifestants van aconseguir penetrar a la seu diplomàtica i van cremar part del mur que l’envolta, així com algunes cabines i torres de vigilància, mentre que els guàrdies de seguretat de la legació intentaven dispersar-los amb gasos lacrimògens.

Trump va acusar l’Iran d’“orquestrar un atac” contra l’ambaixada, en el marc de les protestes davant l’edifici pel recent bombardeig contra una milícia progovernamental avalada per Teheran.

tracking