SEGRE

SUCCESSOS CRIM

L’assassina confessa de la seua filla de 10 anys té problemes mentals

Tot i que la jutge l’envia a la presó i descarta internar-la en un psiquiàtric || Insisteix que va drogar la petita amb 80 pastilles, la va ficar a la banyera i la va ofegar

Vehicle dels Mossos d’Esquadra que va traslladar la dona als jutjats de Girona, ahir.

Vehicle dels Mossos d’Esquadra que va traslladar la dona als jutjats de Girona, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del jutjat d’instrucció número 1 de Girona va dictar ahir presó provisional, comunicada i sense fiança per a la dona que dilluns va acabar, presumptament, amb la vida de la seua filla de 10 anys a la casa familiar de la capital del Gironès, al número 28 de la rambla Ferran Puig. Durant la compareixença, la investigada, a qui se li atribueix un delicte d’assassinat, va ratificar la primera declaració que va efectuar davant dels Mossos i en la reconstrucció dels fets, que es va portar a terme hores després del crim. Així, va explicar que va recollir la petita quan va acabar la classe de mecanografia i se’n van anar a casa. Una vegada allà, va fer que prengués dissoltes en aigua 80 comprimits d’un ansiolític i li va dir que era una cura per al dolor d’angines. Després d’ingerir el medicament, la nena va entrar en “estat de somnolència”. Va ser llavors quan la seua progenitora va omplir la banyera i va posar dins la petita, que va morir ofegada.

A la sentència, la jutge justifica la presó preventiva pel risc de fuga i per evitar la reiteració delictiva. I és que la dona té problemes psiquiàtrics, ha estat ingressada diverses vegades en centres hospitalaris i va mostrar una “absoluta fredor emocional” durant la declaració. En aquest sentit, segons va avançar ahir La Vanguardia, va rebre alta d’un psiquiàtric fa dos setmanes.

De fet, la presumpta autora del crim ha estat diagnosticada d’un trastorn de conducta greu i estava a punt de ser impossibilitada legalment per la seua pròpia família. La germana de l’acusada i la seua filla es feien càrrec de la petita de 10 anys, i aquesta última s’havia de convertir en la tutora legal. “La meua germana és una persona amb una malaltia mental. Demano el màxim respecte”, va dir als jutjats de Girona als periodistes que es van congregar per seguir la declaració. Amb tot, el fiscal del cas, Enrique Barata, va afirmar que “no està per a internament psiquiàtric”. “Amb el que hi ha a les resolucions no està per a internament psiquiàtric, ja que la metge forense ja va dir que està conscient, orientada, coherent”, va manifestar. En aquest sentit, la defensa havia sol·licitat que no l’enviessin a la presó i que en dictés l’ingrés en una institució mental.

tracking