SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Més de 480 milions d'animals perden la vida als focs d'Austràlia

Augmenten a dinou les víctimes mortals pels incendis des del novembre

Tasques d’evacuació de persones atrapades en una platja del sud-est d’Austràlia, ahir.

Tasques d’evacuació de persones atrapades en una platja del sud-est d’Austràlia, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els incendis que fuetegen Austràlia des del novembre estan deixant un panorama desolador, a més d’haver causat la mort de milions d’animals i també d’una vintena de persones. Així, investigadors de la Universitat de Sydney van assegurar ahir que més de 480 milions d’animals han mort com a conseqüència dels focs entre exemplars salvatges i bestiar. “Molts haurien mort directament calcinats, i altres haurien sucumbit després per la falta de menjar, refugi o per l’accions d’altres depredadors com els gats salvatges o les guineus roges”, va manifestar el professor Chris Dickman. En concret, els coales morts serien uns 2.000, xifra que augmenta el risc d’extinció de l’espècie, segons van explicar els experts. Per la seua banda, el nombre de persones que han perdut la vida en els incendis des del novembre és ja de dinou, onze de les quals només aquesta setmana.

Les últimes víctimes mortals confirmades són un home de setanta-dos anys que van robar al seu cotxe i un altre que no va poder superar les ferides que es va fer al novembre després de setmanes d’hospitalització. Tot plegat, mentre s’espera per aquest cap de setmana un important augment de les temperatures al país.

El Servei Rural de Bombers ha avisat que la cendra encesa d’aquests incendis podria quedar-se a les muntanyes situades a cinquanta quilòmetres de Sydney, on s’espera arribar als 46 graus.

Els militars comencen a evacuar milers d’atrapats Les forces armades d’Austràlia van evacuar ahir per mar aproximadament mil persones tancades en una platja a causa dels incendis forestals que es registren al sud-est australià, on s’espera que la situació s’agreugi al llarg d’aquest cap de setmana. Està previst que en l’operació siguin rescatats els aproximadament 4.000 veïns i turistes que estan atrapats des de fa dies al costat del mar, a l’estat de Victòria. Les autoritats d’aquesta regió van confirmar que el nombre de desapareguts ja ascendeix a les 28 persones.

tracking