SEGRE

POLíTICA

Torra: "Ha arribat l'hora de plantar-nos"

El president de la Generalitat ha anunciat aquest dissabte que "desobeirà" la decisió de la JEC si així ho avala el Parlament

Torra:

Torra: "Ha arribat l'hora de plantar-nos"Govern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dissabte que "desobeirà" la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) si així ho avala el Parlament, perquè "la desobediència davant dels atacs a la democràcia" és, ha dit, una "obligació": "Ha arribat l’hora de plantar-nos", ha afegit.

En la seua intervenció davant del ple del Parlament després de la resolució de la JEC que ordena retirar-la l’acta de diputat en el Parlament i executar la seua inhabilitació, Torra ha denunciat: "Una Junta Electoral escollida per partits i per un sorteig pretén inhabilitar-me. No ho permetré si així ho decideix aquest Parlament".

Segons Torra, "la desobediència davant dels atacs a la democràcia, davant de les injustícies i els abusos, no és només un dret, sinó una obligació per a qualsevol governant i ciutadà", i ha de ser "un deure per a qualsevol president d’un país", per la qual cosa pensa "continuar sent president de Catalunya i diputat" si així ho ratifica el Parlament.

De fet, JxCat, ERC i la CUP han presentat una proposta de resolució, perquè es voti en aquest ple, en la que ratifiquen a Torra com a diputat i president i qualifiquen de "cop d’Estat" la recent decisió de la Junta Electoral Central.

"Hem de dir prou, hem d’impedir aquest procés de degradació accelerada de la democràcia i de les institucions", ha proclamat Torra.

Al seu entendre, la cambra catalana ha "de demostrar que és un Parlament i no un organisme autonòmic sense valor polític".

Amb l’"intent de fer caure un president per procediments irregulars", segons Torra, està en joc si el Parlament "és sobirà o no" i si permet o no que "les decisions que pren siguin menyspreades d’aquesta manera, com ho fa la Junta Electoral".

"No podem continuar acceptant aquestes imposicions. El camí és plantar-nos", ha recalcat Torra, per a qui "la nul·la qualitat de la justícia espanyola ja és un escàndol a escala europea", on "la imatge d’Espanya està avui per terra".

tracking