SEGRE

ALIMENTACIÓ TECNOLOGIA

Lleida tindrà l'aplicació per comprar excedents de menjar per entre dos i cinc euros

Too Good To Go s’implantarà a Lleida i connectarà establiments amb usuaris

Un hoteler omple un tàper amb menjar sobrant.

Un hoteler omple un tàper amb menjar sobrant.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aplicació mòbil Too Good To Go, que té com a objectiu lluitar contra el desaprofitament d’aliments, aterrarà a Lleida el primer trimestre d’aquest any. El director de Too Good To Go a Espanya, Oriol Reull, va explicar que “Catalunya és un territori important, de molt potencial” per la qual cosa té com a meta que les quatre capitals de província catalanes estiguin cobertes abans del mes de març. L’app connecta restaurants, hotels, supermercats, fruiteries i fleques, entre altres comerços, que tenen excedent diari de menjar amb usuaris disposats a comprar-lo a preus reduïts. Too Good To Go cobra una comissió per cada pack i l’establiment rendibilitza l’excedent. Aquest menjar es troba en bon estat però no s’ha venut al llarg de la jornada i, per evitar que acabi a les escombraries, els establiments confeccionen packs sorpresa (varien cada dia segons l’excedent) que l’usuari pot comprar a través de l’aplicació per un preu de 2 a 5 euros com a norma general i recollir-lo al comerç.

Segons dades de l’aplicació, cada any es malgasten a Catalunya més de 262.000 tones de menjar, cosa que se significa uns 35 quilograms per habitant. A Catalunya, l’aplicació ja està funcionant a Barcelona, on més de set-cents establiments s’han unit a aquesta iniciativa. El mes de novembre passat va arribar a Girona, amb més de vint comerços adherits, i aquest any desembarcarà a Lleida i Tarragona.

Too Good To Go, que es va llançar a Espanya el setembre del 2018, està disponible en vint-i-dos ciutats, com Madrid, Bilbao, Salamanca, València, Sevilla i Màlaga, i compta amb més de 700.000 usuaris i al voltant de 1.800 establiments, que han salvat més de 370.000 paquets de menjar.

tracking