SEGRE

PANORAMA

Moren quatre persones més en els incendis d'Austràlia

Ja hi ha 200 focus actius || Les autoritats mobilitzen 3.000 reservistes per la situació “catastròfica” al sud-est del país

El fum dels incendis va envair ahir la badia Batemans, al sud-est d’Austràlia.

El fum dels incendis va envair ahir la badia Batemans, al sud-est d’Austràlia.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els incendis que estan devastant el sud-est d’Austràlia des del novembre van segar ahir la vida de quatre persones més, amb la qual cosa el balanç provisional de víctimes mortals ja ascendeix a les 23. A més, almenys sis persones més estan desaparegudes a Victòria, estat en què hi ha com a mínim cinquanta incendis actius. En aquest sentit, la xifra de focus actius a tot el sud-est australià ja és de 200, la majoria a l’Estat de Nova Gal·les del Sud, i les condicions meteorològiques n’estan dificultant l’extinció. I és que aquest cap de setmana, els antípodes de la península Ibèrica, que estan ara a l’estiu, pateixen un front càlid amb ratxes de vent de fins a cent quilòmetres per hora i temperatures que voregen els cinquanta graus.

Davant d’aquesta situació, el primer ministre australià, Scott Morrison, va mobilitzar ahir mateix, per primera vegada en la història del país, 3.000 reservistes perquè assisteixin en les tasques d’extinció de les flames i d’evacuació dels ciutadans. Els reservistes desplegats actuaran “a temps complet per proporcionar atenció d’emergència mèdica i civil”, va puntualitzar, per la seua part, la ministra de Defensa d’Austràlia, Linda Reynolds.

Així mateix, el premier també va anunciar que “incrementarem el desplegament de mitjans” i va prometre una despesa addicional de dotze milions d’euros per llogar quatre hidroavions més.

tracking