SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont i Comín renuncien a la seua acta del Parlament per ser eurodiputats

Es tracta d’un pas indispensable per poder exercir com a eurodiputats al Parlament Europeu

Puigdemont i Comín renuncien a la seua acta del Parlament per ser eurodiputats

Puigdemont i Comín renuncien a la seua acta del Parlament per ser eurodiputatsThe European Court of Justice has ruled on 19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín han renunciat aquest dimarts a les seues respectives actes de diputat en el Parlament, un pas indispensable per poder exercir com a eurodiputats en el Parlament Europeu.

En l’escrit que Puigdemont ha registrat a la cambra catalana, que JxCat ha facilitat als mitjans, l’expresident català explicita que la renúncia tingui "caràcter immediat amb les conseqüències i els efectes jurídics que corresponguin".

Els dos polítics independentistes van recollir aquest dilluns la seua acreditació permanent com a eurodiputats, després que el Parlament Europeu els reconegués a ells i al líder d’ERC, Oriol Junqueras, com a membres de l’Eurocambra.

Tanmateix, el reconeixement definitiu dels tres com a parlamentaris europeus no serà efectiu fins la sessió plenària que comença el proper 13 de gener.

Abans, hauran de firmar una sèrie de documents, entre els quals figura una declaració d’incompatibilitat de càrrecs, per a la qual cosa era necessari que Puigdemont i Comín renunciessin a la seua acta de diputat en el Parlament.

tracking