SEGRE

L'Iran respon als EUA per la mort de Soleimani amb atacs a les bases iraquianes d'Al Asad i Irbil

L'Iran respon als EUA per la mort de Soleimani amb atacs a les bases iraquianes d'Al Asad i Irbil

L'Iran respon als EUA per la mort de Soleimani amb atacs a les bases iraquianes d'Al Asad i IrbilEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bases iraquianes d’Al Asad i Irbil, que allotgen tropes nord-americanes, han estat objecte a la matinada d’aquest dimecres d’atacs amb míssils llançats per l’Iran en resposta a la mort del general iranià Qasem Soleimani, mort en un atac nord-americà a l’aeroport de la capital iraquiana, Bagdad.

En concret, ha estat la Guàrdia Revolucionària de l’Iran la que ha assumit l’autoria dels atacs, segons ha recollit la cadena de televisió iraniana Press TV, que ha precisat que els míssils eren de tipus terra-terra.

Després del mateix, La Guardia Revolucionaria ha advertit els Estats Units que "qualsevol nou acte" o més moviments i agressions generaran "respostes més doloroses i aclaparadores".

L’advertiment contra els Estats Units, país al qual s’han referit com "Gran Satanàs" i "règim sanguinari i arrogant", s’estén també a tots els seus aliats, segons un comunicat que ha recollit l’agència de notícies Tasnim.

Així, han precisat que avisen "tots els aliats dels Estats Units que van donar les seues bases al seu exèrcit terrorista, qualsevol territori que, d’alguna manera, es converteixi en el punt de partida d’actes hostils i agressius contra l’Iran, serà un blanc".

En aquest sentit, la Guàrdia Revolucionària ha agregat que no consideren que el "règim sionista d’Israel estigui separat del règim criminal nord-americà".

També el ministre d’Exteriors iranià, Mohamad Javad Zarif, s’ha pronunciat sobre l’atac, al que ha qualificat de "mesura proporcionada". "L’Iran ha dut a terme i ha acabat mesures proporcionades d’autodefensa sota l’article 51 de la Carta de Nacions Unides assolint una base des de la qual es van llançar atacs armats covards contra els nostres ciutadans i alts funcionaris", ha dit Zarif. "No busquem l’escalada o la guerra, sinó que ens defensarem de qualsevol agressió", ha conclòs mitjançant el seu compte de Twitter.

El Pentàgon, per la seua part, també ha confirmat l’atac, efectuat amb "una dotzena de míssils", segons un comunicat del portaveu del Departament de Defensa nord-americana, Jonathan Hoffman, que ha assegurat que "està clar que els míssils han estat llançats des de l’Iran".

En aquest sentit, ha indicat que el Departament de Defensa "ha pres totes les mesures apropiades per salvaguardar" al seu personal i que les bases que allotgen tropes nord-americanes a l’Iraq han estat en "alerta màxima" amb referència a les afirmacions de Teheran d’atacar Washington en resposta a la mort de Soleimani.

Així mateix, ha precisat que, segons s’avaluï la situació, es prendran "totes les mesures necessàries per protegir i defensar el personal dels Estats Units".

Prèviament, la secretària de premsa de la Casa Blanca, Stephanie Grisham, ha confirmat que els Estats Units són "conscients" de l’atac i ha assegurat que el president, Donald Trump, ha estat "informat, està vigilant la situació de prop i consultant amb l’equip de seguretat nacional", segons ha indicat a través de Twitter.

tracking