SEGRE

Sánchez promet per segona vegada davant del rei el càrrec de cap del Govern espanyol

"Ha estat ràpid. El dolor ve després", ha fet broma el monarca

Sánchez promet per segona vegada davant del rei el càrrec de cap del Govern espanyol

Sánchez promet per segona vegada davant del rei el càrrec de cap del Govern espanyolEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès aquest dimecres el seu càrrec davant del rei al Palau de la Zarzuela, un acte que ha protagonitzat per segona vegada i en el qual, igual com en la primera ocasió, ho ha fet davant de la Constitució i sense presència de la Bíblia i el crucifix. El Saló d’Audiències del palau ha acollit aquest breu acte, en el qual Sánchez ha adquirit la condició de cap de l’Executiu per liderar el primer govern de coalició de la democràcia, entre PSOE i Unidas Podemos, després d’haver obtingut ahir, dimarts, la confiança del Congrés amb 167 vots a favor, 165 en contra i 18 abstencions, entre elles, les d’ERC i EH Bildu.

Davant de les principals autoritats de l’Estat i després de la lectura del reial decret rubricat pel rei amb el nomenament de Sánchez i publicat aquets dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), Sánchez ha procedit a llegir el text de la promesa amb la seua mà dreta recolzada en la Constitució: "Prometo, per la meua consciència i honor, complir fidelment amb les obligacions del càrrec de president del Govern, amb lleialtat al rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, així com mantenir el secret de les deliberacions del Consell de Ministres", ha recitat Sánchez.

L’exemplar de la carta magna ha estat obert per l’article 99, en el qual es recullen, entre altres preceptes, la facultat del rei per consultar els partits i proposar un candidat a la presidència del Govern espanyol i el procediment per aconseguir la investidura.

El rei fa broma amb Sánchez: "Ha estat ràpid. El dolor ve després"

El rei ha fet broma amb Pedro Sánchez després de la cerimònia en la qual ha pres possessió com a president del Govern espanyol ja que davant de la brevetat de l’acte de promesa, ha comentat que "ha estat ràpid, simple i sense dolor", al que ha afegit que "el dolor ve després". Una vegada que Sánchez ha promès el seu càrrec al Saló d’Audiències del Palau de la Zarzuela, Felip VI s’ha adreçat a ell per donar-li l’enhorabona, moment en el que el cap del Govern ha afirmat: "Vuit mesos per a deu segons".

Unes paraules que han pogut escoltar els periodistes que cobrien la cerimònia, amb què Sánchez s’ha referit a la breu durada de l’acte de la promesa davant els vuit mesos transcorreguts des de les eleccions generals del 28 d’abril.

El monarca li ha postil·lat que ha estat "ràpid, simple i sense dolor," encara que, tot seguit, ha precisat en to de broma que "el dolor ve després".

El comentari ha estat acollit amb rialles per part del president del Govern estatal, que ha reconegut davant de Felip VI: "Li hem donat moltes preocupacions". Sánchez també ha comentat al cap de l’Estat que el veia "més prim".

tracking