SEGRE

INCENDIS TRAGÈDIA

Austràlia ordena sacrificar uns 10.000 camells per falta d'aigua

Els incendis seguen la vida de mil milions d’animals

El foc ja ha arrasat més de vuit milions d’hectàrees i ha llevat la vida de 26 persones.

El foc ja ha arrasat més de vuit milions d’hectàrees i ha llevat la vida de 26 persones.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els incendis forestals que des del mes de setembre passat assoten tot Austràlia ja han provocat la mort de més de 1.000 milions d’animals a tot el país, 800 milions dels quals a l’estat de Nova Gal·les del Sud, el més afectat per les flames, segons les estimacions d’un expert acadèmic de la Universitat de Sydney, el professor Chris Dickman. Aquest fet, segons aquest investigador, podria provocar un gran canvi en l’ecosistema del país.

Les flames ja han calcinat més de vuit milions d’hectàrees a tot el país, la qual cosa equival a la superfície d’Àustria, inclosos uns 2.000 habitatges. A més, vint-i-sis persones han perdut la vida mentre participaven en les tasques d’extinció dels incendis, que s’han vist agreujats en les últimes setmanes a causa de les condicions meteorològiques d’extrema calor.

Les condicions meteorològiques també han provocat que les autoritats australianes iniciessin ahir el sacrifici de prop de 10.000 camells salvatges, la població dels quals s’ha desbordat i que a hores d’ara estan posant en perill les diferents comunitats del desert a causa que acaben amb els subministraments d’aigua.

Els animals acudeixen a les fonts d’aigua de què disposen les poblacions aborígens de la zona per poder apaivagar la set, fet que provoca danys a les infraestructures i posa en perill les famílies. Per aquesta raó, les autoritats del país comptaran amb un equip de franctiradors que dispararan des d’helicòpters contra els camells, en una operació que es prolongarà almenys cinc dies.

tracking