SEGRE

ERC demanarà a l'Eurocambra que avali Junqueras i veu un "Brexit judicial" d'Espanya

El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès.

ERC demanarà a l'Eurocambra que avali Junqueras i impugnarà decisió del SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha anunciat que impugnaran la negativa del Tribunal Suprem d’excarcerar Oriol Junqueras perquè prengui possessió com a eurodiputat i ha demanat al Parlament Europeu que avali el líder d’ERC com a membre de la cambra davant del "Brexit judicial" d’Espanya.

"Estem davant d’una demostració d’autarquia judicial (...), és un escàndol absolut", ha asseverat el vicepresident català, que ha comparegut acompanyat per representants d’ERC en totes les institucions.

El dirigent d’ERC ha avisat que esgotaran "totes les vies judicials" perquè Junqueras pugui ser a Estrasburg, després que el Suprem hagi acordat deixar a la presó l’exvicepresident català en considerar que, encara que va adquirir la condició d’eurodiputat el juny passat, la seua condemna ferma a tretze anys de presó pel 'procés' l’inhabilita com a tal i no està protegit per la immunitat parlamentària.

Per a Aragonès, aquesta decisió evidencia "més que mai" que "cal obrir una via política" per resoldre el conflicte català, ja que la solució no vindrà dels tribunals.

tracking