SEGRE

TRIBUNALS ATACS

Víctimes del 17-A recorreran la decisió de l'Audiència

Els tres detinguts no seran jutjats per l’assassinat de les setze víctimes mortals || Se’ls acusa d’un delicte de terrorisme

Familiars concentrats a la zona de l’atac de la Rambla.

Familiars concentrats a la zona de l’atac de la Rambla.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de les víctimes dels atemptats terroristes de la Rambla de Barcelona i Cambrils, comesos l’agost del 2017, van anunciar ahir que recorreran la decisió de l’Audiència Nacional de no jutjar els tres homes acusats en el cas per delictes d’assassinat. El tribunal va enviar dimarts a judici els tres processats, que actualment es troben en presó preventiva, dos dels quals, Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir, estan acusats dels delictes d’integració en organització terrorista, fabricació i possessió d’explosius i estralls en grau de temptativa. El tercer, Saïd Ben Iazza, està acusat de col·laboració amb activitats de terrorisme. Aquesta decisió respon al fet que el jutge no va veure prou indicis per atribuir a cap d’ells l’assassinat de les setze persones que van morir durant els atacs.

El sindicat policial USPAC també va anunciar la intenció de presentar un recurs perquè els tres siguin jutjats pels delictes de terrorisme amb resultat de mort i lesions a mossos d’esquadra. Segons el sindicat, tots ells són cooperadors d’un delicte d’estralls de caràcter terrorista i “existia connivència per atemptar”, va apuntar USPAC a Twitter.

Argumenta que no hi ha prou indicis per atribuir als tres processats els assassinats

Les acusacions, entre les quals figura tant USPAC com l’associació de víctimes del terrorisme i l’11-M, ja havien tractat anteriorment sense èxit que es declarés els tres processats cooperadors en delictes d’assassinat consumat i en grau de temptativa a l’entendre que, malgrat no haver participat directament en els atacs (els autors d’aquests van ser abatuts), coneixien els preparatius de la cèl·lula.

Al no enfrontar-se al delicte d’assassinat, les penes de presó a les quals els poden condemnar són sensiblement més baixes. El delicte d’integració en organització terrorista contempla una pena entre 6 i 14 anys de presó. El de fabricació i tinença d’explosius, entre 8 i 15 anys i el d’estralls, en grau de temptativa, de 10 a 15 anys. El delicte de col·laboració amb organització terrorista està entre els 5 i els 10.

tracking