SEGRE

Brussel·les diu que les sentències del TJUE són vinculants

Ha insistit que correspon al Suprem i al Parlament Europeu "analitzar" quines són les conseqüències processals del decisió de la Justícia europea sobre Junqueras

El pare d'Oriol Junqueras aixeca el puny abans d'entrar als Jutjats de Manresa i acompanyat per un grup de gent que han vingut a donar-li suport.

Brussel·les diu que les sentències del TJUE són vinculantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha afirmat aquest divendres que tots els Estats membres han "de respectar" les sentències del Tribunal de Justícia de la UE perquè són "vinculants" i ha insistit que correspon al Tribunal Suprem i al Parlament Europeu "analitzar" quines són les conseqüències processals de la decisió de la Justícia europea del desembre sobre el líder d’ERC, Oriol Junqueras.

"La sentència prejudicial del TJUE planteja noves i complexes qüestions legals que correspon analitzar en primer lloc al Parlament Europeu i els tribunals nacionals", ha expressat en una roda de premsa la portaveu de l’Executiu comunitari Dana Spinant. A més, ha remarcat que Brussel·les respecta "per descomptat" l’ordre constitucional espanyol.

L’Executiu comunitari també ha assegurat que està "estudiant" per la seua part quina és la "situació legal" que deixa el fallo i que "no té més comentaris que fer" sobre aquest assumpte.

D’altra banda, un altre portaveu de la Comissió Europea, Stefan Keersmaecker, ha recordat que "tots els Estats membres han de respectar les regles i les decisions" de la Justícia europea perquè són "vinculants", així com que la seua postura sobre Junqueras "ha de ser interpretada correctament".

Preguntat també per les raons que porten a l’Executiu comunitari ha actuar contra països com Polònia o Hongria per violar a l’Estat de dret i no contra Espanya per la qüestió catalana, Keersmaecker ha conclòs que "evidentment cadascun ha de ser avaluat per separat".

La Sala del Suprem que va jutjar Junqueras pel procés independentista va rebutjar aquest dijous autoritzar el seu desplaçament dilluns vinent a Estrasburg perquè pugui fer efectiva aquesta condició d’eurodiputat, reconeguda per l’Eurocambra dilluns passat arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE.

Els serveis jurídics del Parlament Europeu van rebre la carta en la qual el Suprem va comunicar aquesta decisió passades les 14.00 hores de la tarda d’ahir i des d’aleshores estan avaluat el seu abast. El president de l’Eurocambra, David Sassoli, comunicarà la postura de la institució a l’inici de la sessió plenària dilluns vinent, cap a les 17.00 hores de la tarda.

tracking