SEGRE

El Suprem manté la suspensió de Quim Torra com a diputat

La JEC va retirar la credencial al president de la Generalitat per la condemna per desobediència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dijous a l'acte de lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya.

El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dijous a l'acte de lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha rebutjat suspendre d’urgència l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que va retirar la credencial de diputat al Parlament de Catalunya al president de la Generalitat, Quim Torra. Adopta així el mateix criteri adoptat dijous respecte al líder d’ERC Oriol Junqueras, respecte de qui tampoc no va adoptar la mesura cautelaríssima plantejada per invalidar de moment el criteri.

La magistrada Pilar Teso s’ha abstingut en aquest assumpte, ja que va ser membre de la JEC que va ordenar al president de la Generalitat retirar els símbols independentistes. L’ha substituït aquest divendres a la Sala el magistrat José Luis Requero.

El recurs de Torra anava dirigit contra l’acord de la JEC, adoptat divendres passat, 3 de gener, que el va declarar inelegible de forma sobrevinguda en compliment de la condemna per desobediència que li va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al desembre, per no retirar els llaços grocs de la seu de Generalitat en període electoral.

La decisió afecta el seu càrrec com a diputat en el Parlament de Catalunya, pel que aquest òrgan haurà d’estudiar com afecta a la seua condició de President, que exigeix que sigui membre de la Cambra catalana. L’estudi sobre el fons de l'acord impugnat, així com una possible suspensió una vegada sentides la resta de parts en el litigi, es veurà per l’alt tribunal més endavant.

tracking