SEGRE

GOLF PÈRSIC CONFLICTE

Els EUA creuen que l'Iran va abatre l'avió ucraïnès sinistrat a Teheran

Els serveis secrets asseguren tenir proves que l’aeronau va caure per un míssil || El règim iranià insisteix en la teoria que apunta a fallades en l’aparell

Membres dels serveis d’emergència observen part del fuselatge del Boeing 737 sinistrat.

Membres dels serveis d’emergència observen part del fuselatge del Boeing 737 sinistrat.EFE/ ABEDIN TAHERKENAREH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats nord-americanes creuen que l’Iran va abatre amb míssils el Boeing 737 de l’aerolínia ucraïnesa Ukraine International Airlines que es va estavellar dimecres després d’enlairar-se a Teheran i que va segar la vida de les 176 persones que viatjaven a bord, segons va informar la cadena nord-americana CBS.

Segons les fonts consultades per aquest mitjà, la informació d’Intel·ligència obtinguda després del sinistre, que es va produir hores després que l’Iran ataqués dos bases militars a l’Iraq en les quals estan desplegats militars nord-americans, apunta que seria una represàlia per la mort del general Qasem Soleimani en un bombardeig nord-americà a Bagdad

Donald Trump sospita que l’accident d’avió a l’Iran no va ser causat per una fallada mecànica

Així, es va detectar que el senyal d’un radar va ser apagat i els satèl·lits nord-americans van detectar dos llançaments de míssils terra-aire, els quals es van produir poc abans que l’avió esclatés.

Les autoritats federals van rebre aquesta informació d’Intel·ligència ahir dijous i, segons un dels assistents a l’encontre, s’haurien trobat components de míssils prop del lloc del sinistre.

Preguntat sobre l’accident, el president dels EUA, Donald Trump va assegurar ahir que ell mateix tenia les seues “sospites”. Més tard, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va afirmar també que l’avió, amb nombrosos passatgers canadencs a bord, va ser abatut per un míssil iranià.

Per la seua part, Teheran va donar a conèixer ahir l’informe preliminar de l’Agència d’Aviació Civil sobre el sinistre, en el qual s’assenyala que el pilot de l’aeronau no va alertar de fallades en l’aparell i que aquest va patir un incendi abans d’estavellar-se.

D’altra banda, el secretari del Consell Nacional de Seguretat i Defensa ucraïnès, Oleksei Danilov, va indicar que el seu país està analitzant quatre teories, entre les quals la possibilitat que l’aparell fos abatut.

El Congrés dels EUA vota per limitar les accions militars La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, va afirmar ahir que no creu que el país “sigui més segur” després del “provocatiu” i “desproporcionat” bombardeig que va matar la setmana passada el general iranià Qasem Soleimani.

tracking