SEGRE

La llista de ministres confirmada de moment

Margarita Robles continuarà com a titular de Defensa

La façana del ministeri d'Exteriors.

La llista de ministres confirmada de momentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova ministra d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació en el Govern de Pedro Sánchez serà Arancha González Laya, actual directora executiva del Centre de Comerç Internacional, una agència conjunta de les Nacions Unides i l’Organització Mundial de Comerç, han confirmat fonts del Palau de la Moncloa, segons ha pogut confirmar Europa Press.

Nascuda a Tolosa (Navarra) el 1969 i jurista de formació, González Laya va ser portaveu a la Comissió Europea (2002-2005), amb el francès Pascal Lamy quan era comissari de Comerç i posteriorment cap de gabinet d’aquest durant el seu mandat de l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

Llista confirmada al Consell de Ministres

Margarita Robles mantindrà el lloc de ministra de Defensa en el nou Govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos que presideix Pedro Sánchez, segons ha pogut confirmar Europa Press. Robles continuarà així amb la seua tasca al capdavant de les Forces Armades que va assumir fa un any i mig quan Sánchez va arribar al Palau de la Moncloa gràcies a la moció de censura que va desbancar Mariano Rajoy de la Presidència del Govern espanyol.

La ministra de Defensa s’afegeix així a la llista de llocs al Consell de Ministres que s’han anat coneixent durant les últimes hores. El seu nom se suma als dels ja confirmats José Luis Ábalos, Fernando Grande-Marlaska, Isabel Celáa, Pedro Duque, Reyes Maroto, Luis Planas i María Jesús Montero.

També estan ja confirmats com a part del Govern espanyol, per part d’Unidas Podemos, Irene Montero, Yolanda Díaz, Manuel Castells i Alberto Garzón. Tots ells s’afegeixen a les quatre vicepresidències que lideraran Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Ribera.

Pendents de confirmació queden ministeris com els de Cultura, Sanitat, Política Territorial o Justícia, on algunes fonts apunten, que la previsió és que no continuï al capdavant l’actual ministra, Dolores Delgado.

tracking